't Meibloempje brengt het blijspel De nonnen van Navarone.
Frank Eeckhout 't Meibloempje brengt het blijspel De nonnen van Navarone.

K.K.V.T. 't Meibloempje trekt het klooster in

Met de toneelproductie De nonnen van Navarone trekt K.K.V.T. ‘t Meibloempje uit Zottegem het klooster in. De première wordt gespeeld op zaterdag 2 maart om 20 uur.

Na 95 jaar brengt K.K.V.T. ‘t Meibloempje nog steeds toneel van de bovenste plank. “In ons jubileumjaar hebben we nog eens alle registers opengetrokken met een klassieker van formaat. Onze gastregisseur, Herbert Van Herzeele, heeft samen met onze acteerploeg kosten noch moeite gespaard om de toeschouwers een onvergetelijke toneelavond te bezorgen", zegt voorzitter Sven Mornie.

Moeder Overste is niet tevreden met de golf van moderniteit die haar klooster overspoelt. Ze besluit er wat aan te doen en draait de klok terug. Vanaf nu zullen de nonnen leven volgens de regels van hun stichteres: Clotildis van Navarone. De kloof van de twintigste eeuw naar de middeleeuwen is moeilijk te overbruggen. De nonnen moeten zich aan de oude tijd aanpassen en opnieuw leren non te zijn: zich kleden in habijt, een kap dragen, lopen met ingetogen pas, karig eten, poetsen en boete doen. Twee paters uit een naburig klooster zijn getuigen en slachtoffers van de veranderingen.

Meer info over de speeldata en tickets is te verkrijgen via sonia.tuypens@telenet.be of op het nummer 055/42.52.00.

Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.

Lees meer