Zaterdag en zondag organiseert Zottegem het fiets- en wandelevenement Oost-Vlaanderens Mooiste.
Frank Eeckhout Zaterdag en zondag organiseert Zottegem het fiets- en wandelevenement Oost-Vlaanderens Mooiste.

Zottegem opnieuw decor van fiets- en wandelevenement 'Oost-Vlaanderens Mooiste'

Zottegem is op 1 en 2 september opnieuw het decor van Oost-Vlaanderens Mooiste. Burgemeester Jenne De Potter ziet een unieke kans om via dit sportieve evenement de troeven van Zottegem en haar omgeving in de kijker te plaatsen.

Oost-Vlaanderens Mooiste is een tweedaags fiets- en wandelevenement en komt overgewaaid uit West-Vlaanderen. "Het sportevenement past in onze strategie om Zottegem te profileren als wielerstad, met het Dorp van de Ronde, de GP Stad Zottegem en vele andere grote en kleine, nationale en internationale wedstrijden. Daarnaast is het een ideale manier om mensen naar onze stad te lokken en hen te laten kennismaken met de toeristische troeven van Zottegem en haar mooie omgeving. Onze stad is een paradijs voor fietsers en wandelaars en daarop willen wij inzetten,” zegt de burgemeester. 

Oost-Vlaanderens Mooiste is een unieke samenwerking tussen de stad, drie wielertoeristenclubs (WTC Leeuwergem, WTC De Hert en WTC Erwetegem), Sporta en Wandelclub Egmont. Zowel de sportieve als recreatieve fietsers en mountainbikers en gezinnen met kinderen en wandelaars komen aan hun trekken op zaterdag en zondag. Aan de Bevegemse Vijvers kan je vertrekken voor een wandeltocht van 6, 12 of 18 km, een fietstocht van 30, 55, 80 of 110 km en een MTB-tocht van 35, 50 of 70 km. 

Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.

Lees meer