5 De sportkooi werd ingesjot door Davy De Fauw en Sammy Bossut.
Frank Eeckhout De sportkooi werd ingesjot door Davy De Fauw en Sammy Bossut.

Zulte-Waregemspelers Sammy Bossut en Davy De Fauw sjotten sportkooi scholencampus in

Zulte-Waregemspelers Sammy Bossut en Davy De Fauw  hebben het eerste balletje getrapt in de nieuwe sportkooi van de scholencampus in Grotenberge. “Met drie sportzalen, één sportkoer, vier speelplaatsen, een grasveld en parkzone in de onmiddellijke buurt, waren we al de sportiefste scholencampus in Zottegem. Met een sportkooi vervolledigen we ons aanbod", zegt directeur Christ Meuleman.

De nieuwe sportkooi op de campus van VBS Grotenberge, OLVC Grotenberge en de Bernadetteschool is geen gouden kooi maar wel eentje die 160.000 euro gekost heeft. “Het is een multidisciplinair sportveld dat geschikt is voor voetbal, , hockey, handbal, net- en volleybal. Door de bijzondere giet rubberen ondergrond zijn kwetsuren uit den boze en door de kooi rond het veld gaan geen ballen meer verloren. Deze realisatie is een samenwerking tussen de Bernadetteschool voor bijzondere kinderen en de Vrije Basisschool Grotenberge, waar kleuters en leerlingen een warme thuis vinden. In het kader van ons gezondheidsbeleid krijgt “Sport en bewegen” heel wat extra aandacht. Deze sportkooi zal door beide scholen worden geïntegreerd in de turnlessen en tijdens de recreatie. Ook de scholieren van de middelbare school zullen sporten in deze sportkooi. Onze scholen willen zich dan ook verder profileren als dé sportscholen uit de regio", zegt directeur Christ Meuleman trots.

Daarna was tijd om het lint door te knippen en mochten Davy De Fauw en Sammy Bossut  het eerste balletje trappen in de sportkooi. Zij deden dat samen met leerlingen van VBS Grotenberge en de Bernadetteschool. De wedstrijdbal werd geschonken door Piet Erauw, teammanager van de Rode Duivels. Het is een officiële bal waarmee de kwalificatiewedstrijden voor het EK wordt gespeeld. Na afloop werd iedereen getrakteerd op een portie vers fruit. 

5 Zuster Beatrijs mocht het lint doorknippen.
Frank Eeckhout Zuster Beatrijs mocht het lint doorknippen.
5 Sammy Bossut en Davy De Fauw trapten het eerste balletje in de sportkooi.
Frank Eeckhout Sammy Bossut en Davy De Fauw trapten het eerste balletje in de sportkooi.
5 De leerlingen zorgden voor heel wat sfeer tijdens het wedstrijdje.
Frank Eeckhout De leerlingen zorgden voor heel wat sfeer tijdens het wedstrijdje.
5 Davy De Fauw en Sammy Bossut trapten het eerste balletje.
Frank Eeckhout Davy De Fauw en Sammy Bossut trapten het eerste balletje.

Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.

Lees meer