Het toekomstig asielcentrum
Bollen Het toekomstig asielcentrum

Asielcentrum zou in week van 18 november openen

Deze week zou het fel gecontesteerde asielcentrum in Dormaal de deuren openen, maar de eerste bewoners zijn nog niet toegekomen. Donderdagavond kwam de stuurgroep samen en hierop kondigde Fedasil aan om in de week van 18 november over te gaan tot de opening.

Maar eerst moeten wel nog enkele dingen in orde gebracht worden. “Zo is er een nieuw brandweerverslag nodig”, zegt burgemeester Boudewijn Herbots (CD&V). “Daarnaast moeten er ook nog enkele aanpassingswerken voor de buurt gebeuren zodat de privacy van zowel de buurtbewoners als de asielzoekers gegarandeerd kan worden.”

Op de stuurgroep werd ook duidelijker wie in het open asielcentrum zal terechtkomen. Het zou gaan om 13 gezinnen. De rest van de 130 voorziene plaatsen zou dan ingevuld worden door alleenstaanden, met focus op zorgbehoevenden en ouderen.

Kijkje nemen?

Burgemeester Herbots heeft aan Fedasil ook gevraagd dat de buurtbewoners voor de opening een kijkje kunnen nemen in het asielcentrum om de ongerustheid weg te nemen. Maar dat voorstel wordt nog besproken binnen Fedasil. In de lente 2020 zou er wel een opendeurdag gepland staan.

Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.

Lees meer