De bloemen werden allemaal in de Gete gegooid.
VDT De bloemen werden allemaal in de Gete gegooid.

Bloemenmanden opnieuw doelwit van vandalen

Aan de brug op de Terweidenstraat in Budingen, waar de Grote en de Kleine Gete samenkomen, werden de bloemenmanden van de stad gevandaliseerd. Alle geraniums werden de Gete in gegooid. 

“Om 17.40 uur gisteren stonden de bloemen er nog, 24 prachtige geraniums”, zegt gemeenteraadsvoorzitter Jos Ceyssens (CD&V). “Een uur later lagen alle bloemen in het water. Dit is onbegrijpelijk en zeer bedroevend. De burgemeester zal dit keer klacht indienen tegen onbekenden en wie iets gezien heeft, mag dat steeds melden aan onze stadsdiensten.” 

Vandaag worden er al nieuwe bloemen geplant. Het is niet de eerste keer dat de bloemen in Zoutleeuw er moeten aan geloven. Vorig jaar deden zich gelijkaardige feiten voor in Dormaal en dit jaar ook al op verschillende plaatsen in de stad, onder meer aan het provinciedomein Het Vinne. 

Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.

Lees meer