4 GEETBETS-bezoekers kunnen tijdens het Viking spirit event ook zelf verschillende dingen uitproberen
RV GEETBETS-bezoekers kunnen tijdens het Viking spirit event ook zelf verschillende dingen uitproberen

Eerste Viking Spirit event tijdens paasweekend op het Monnikenhof

Op het prachtig terrein in en rond het Monnikenhof in Geetbets gaat zaterdag 20 en zondag 21 april de eerste editie plaatsvinden van Viking Spirit. Viking Spirit is een Viking re-enactment event georganiseerd door VZW Svartir Ulfarnir in samenwerking met Ulfr Sibbe. Het evenement is op zaterdag van 10 tot 18 uur en zondag van 10 tot 17uur open voor het publiek. Toegang bedraagt 3 euro.

Het doel van dit event is om de onderlinge samenwerking tussen de verschillende Viking groepen en de familiale en vriendschappelijke banden te versterken en uit te breiden. Tevens ook om de bezoekers op een interactieve en leuke wijze kennis te laten maken met hoe het leven was bij de Vikingen vroeger, met de hobby en de mensen achter de hobby.

Tijdens dit evenement zal de bezoeker terug gaan in de tijd. Namelijk naar de tijd van de Vikingen. Dit zal gebeuren aan de hand van verschillende ambachten zoals bijvoorbeeld het smeden of het prachtig houtsnijwerk waar de Vikingen om bekend waren, en zijn er verschillende demonstraties van het dagelijkse leven  zoals koken en kledij maken. Ook de krijgskunsten komen uitgebreid aan bod. Dit via de wedstrijden zoals boogschieten, speer- en bijlwerpen, spannende duels en groepsgevechten. Voor de bezoekers is er ook een gelegenheid om een paar van deze dingen zelf te proberen.

Voor de kinderen zijn er leuke Viking games beschikbaar en mogen ze de Vikingen confronteren in de schildmuur, voor zij die durven tenminste.

4 GEETBETS-Viking spirit
Bollen GEETBETS-Viking spirit
4 GEETBETS-Viking spirit
Bollen GEETBETS-Viking spirit
4 GEETBETS-Viking spirit
RV GEETBETS-Viking spirit

Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.

Lees meer