3 Slachtoffer Wim L'Homme.
Mine Dalemans Slachtoffer Wim L'Homme.

Hoe vechtpartij op Truiens voetbalfeest het leven van koppel voorgoed verwoestte: “Ik was ambitieus zaakvoerder, nu kan ik niet eens een pintje drinken met mijn vrienden”

Zondag 19 april 2015 moest een volksfeest worden in Sint-Truiden nadat STVV zich verzekerde van promotie naar het hoogste niveau. Voor Wim L’Homme (57) uit Landen draaide het feest uit in een ware nachtmerrie. Hij werd bij een vechtpartij bewusteloos geslagen, kon zes maanden niet werken en ondervindt nog elke dag de gevolgen van de vechtpartij. Zowel hij als zijn vrouw moesten op professioneel gebied hun dromen opgeven. Er wordt een schadevergoeding van meer dan 200.000 euro gevraagd.

De kampioenenviering op de Grote Markt in Sint-Truiden zorgde er op die dag helaas ook voor dat enkele aanwezigen behoorlijk boven hun theewater waren. Bij een opstootje deelde ook een vriend van Wim in de klappen, waarna hij zelf moest incasseren. “Mijn cliënt werd door twee heren enorm toegetakeld. Nadat hij al op de grond was geslagen, bleef hij stampen krijgen op zijn hoofd. Dat leidde onder meer tot een hersenbloeding”, aldus advocaat Geert Lambeets.

De schade bij het slachtoffer blijkt enorm te zijn. “Elke dag word ik geconfronteerd met wat er is gebeurd”, zucht Wim. “Ik was een ambitieuze consultant met een eigen bedrijf. Vandaag ben ik een bediende zonder verantwoordelijkheden. Mijn geheugen op korte termijn is een ramp en ik moet me voor alles extra inspannen. Ik heb het moeilijk als ik moe ben, moet op tijd gaan slapen, kan niet eens nog een pintje gaan drinken met vrienden en ben een andere mens als ik op restaurant een glaasje wijn wil drinken. Ook mijn gezin heeft het hierdoor lastig. Mijn zoon is 15 en wordt dagelijks geconfronteerd met de gevolgen van het drama. Hij heeft net als mijn partner alles zien gebeuren.”

3 Slachtoffer Wim L'Homme.
Mine Dalemans Slachtoffer Wim L'Homme.

Verminderde reuk- en smaakzin

Er wordt gesproken van een blijvende ongeschiktheid van 25 procent. Wim heeft verder ook een verminderde reuk- en smaakzin. Ook zijn partner Ann draagt de gevolgen van de feiten. Ze had een bloeiend schoonheidssalon met de steun van haar man, maar moest de zaak verkopen. Het koppel woont inmiddels in een appartement in de buurt van Stayen. In totaal vragen de slachtoffers meer dan 200.000 euro provisioneel aan schadevergoedingen. Toen de zaak twee jaar geleden al werd behandeld, werd een extra deskundige aangesteld.

3 Wim L'Homme met vrouw An en zoon Ward tijdens de revalidatie.
Mine Dalemans Wim L'Homme met vrouw An en zoon Ward tijdens de revalidatie.

Twee mannen worden beschouwd als de daders: een 52-jarige man uit Sint-Truiden en een 47-jarige man uit Diepenbeek. Ook die laatste heeft sinds de feiten zijn leven volledig omgegooid. Nadat hij – onder meer als Standardsupporter in zijn jeugd – al wel eens betrokken was bij een schermutseling, is hij nu een gepassioneerd fietser die tientallen kilo’s verloor en ook stopte met drinken. Zijn kompaan toonde zich eveneens zeer nederig. “Ik ben heel beschaamd voor wat er is gebeurd, dit heeft op iedereen een zware impact gehad.”  

Het duo riskeert een celstraf van twee jaar, al kan het openbaar ministerie leven met uitstel of een werkstraf van 200 uren. Op 5 augustus wordt het vonnis uitgesproken.

11 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • Frederic Vanrooy

    Wij zijn twee jaar geleden onze vriend verloren na een kopstoot op Anderlecht ,was op het nieuws , twee helden die een heel gezin ontwrichtten en in diepe miserie stortten , omdat ze spijt betuigen en goed meewerken met het onderzoek gaan ze zo goed als vrijuit!!! Voor mij geldt nog altijd de regel dijt komt altijd te laat. Nadenken moet je doen voor je actie onderneemt. Ik hoop dat voor deze man recht zal geschieden en die twee helden mogen voor mijn part levenslang krampen krijgen !!!

  • DIRK RASSCHAERT

    Omdat hij vermagerd is, is hij dus onschuldig? BS, en de man die dit onderging is volgens mij 75% gehandicapt, niet 25!!! Hij is serieus lichamelijk en mentaal gehandicapt nu. Die 200000 mag makkelijk tienvoudige zijn van mij!

Lees meer