De leerlingen van De Tinteltuin bouwen een bamboekunstwerk voor hun klimaatactie.
Bollen De leerlingen van De Tinteltuin bouwen een bamboekunstwerk voor hun klimaatactie.

Leerlingen De Tinteltuin in de bres voor het klimaat

Vandaag organiseerde de derde graad van de TintelTuin een klimaatactie op het plein Aen Den Hoorn. Hierop werd samen gezongen en gedanst voor het klimaat.

“We raakten geïnspireerd door Greta Thunberg, Anuna De Wever en de Zevensprong en vonden dat er ook wat moest gebeuren in Zoutleeuw. Vandaar dat we onze eigen klimaatactie op poten gezet hebben”, zeggen de leerlingen. “We zijn ook blij dat we hiervoor de steun kregen van de burgemeester en het stadsbestuur.”

Burgemeester Boudewijn Herbots (CD&V) zegt volledig achter het initiatief te staan. “Het is goed dat dit soort initiatieven van onderuit groeien. Ik geloof echt dat de echte kracht van verandering bij mensen zelf ligt en geen loze slogan mag zijn. Het initiatief van Tinteltuin past perfect in de dynamiek en overtuiging die in onze regio leeft.”

Bamboekunstwerk

De leerlingen werkten allemaal samen aan een groot bamboekunstwerk. Daaraan werden spandoeken met slogans voor een beter klimaat gehangen. “Zo blijft de boodschap nog een tijd leven in Zoutleeuw”, klonk het.

Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.

Lees meer