2 Dit weekend vindt het motorcrossweekend plaats.
VDT Dit weekend vindt het motorcrossweekend plaats.

MX Team Zoutleeuw organiseert eerste BK Oltimers tijdens motorcrossweekend

Dit weekend vindt de jaarlijkse motorcrosswedstrijd in Zoutleeuw plaats. “Nieuw dit jaar is het Belgische Kampioenschap Oldtimers (BOTC) op zaterdag. Al wie geïnteresseerd is in oude crossmotoren, zal hier zeker zijn hart kunnen ophalen”, zegt Tanja Pacolet van het MX Team Zoutleeuw.

De organisatoren zijn de stad Zoutleeuw, de federatie VMCF, sponsors en de landbouwer die zijn grond ter beschikking stelt voor dit evenement, bijzonder dankbaar. “Het is zo moeilijk om terreinen te vinden, maar in onze thuisstad leeft de motorcross nog heel erg! Het doet ons dan ook plezier om te zien dat er veel mensen achter ons staan en ons helpen om dit allemaal waar te maken.”

Het MX Team is intussen bekend voor de veilige en goede organisatie. “Door het succes zijn we sinds vorig jaar een vzw, die vooral motorcrosswedstrijden organiseert, maar ook vanaf dit jaar cyclocrossen in de winterperiode. Dat is een perfecte combinatie voor de fysiek van elke piloot.”

Vrijdag start het motorcrossweekend met de 1 euro fuif met een dj-battle tussen vader en zoon, DJ David versus DJ Eddy. “Op zaterdag starten we met een uitgebreid ontbijtbuffet in een verwarmde tent. Hier moet je vooraf voor inschrijven via de Facebookgroep of via mail naar mxteamzoutleeuwvzw@gmail.com, dit tegen de democratische prijs van 15 euro per persoon. Na het ontbijt zijn we klaar voor het eerste BK Oldtimers en afsluiten doen we met vrije trainingen en een feestje met DJ Eddy. Op zondag starten de trainingen om 8 uur gevolgd door de wedstrijden vanaf 9.45 uur. Ook hier zijn er weer proeven voor het Belgisch kampioenschap (VMCF) voor dames, zijspannen, pitbikes, junioren, nationales en de Inters. Hopelijk mogen we de zon en veel volk verwelkomen.”

2  Marco Dessers en Tanja Pacolet van het MX team Zoutleeuw hopen op veel volk.
Vanessa Dekeyzer Marco Dessers en Tanja Pacolet van het MX team Zoutleeuw hopen op veel volk.

Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.

Lees meer