Guy Dumst is een van de organisatoren van het nieuwe festival.
Bollen Guy Dumst is een van de organisatoren van het nieuwe festival.

Nieuw festival voor Zoutleeuw in de maak

De stad Zoutleeuw krijgt een nieuw festival: LØVE. Dit zal plaatsvinden in het historisch centrum, maar meer informatie wordt pas op 24 mei bekendgemaakt door de gloednieuwe vzw LØVE, die bestaat uit Guy Dumst, Wim Willems, Jo Claeskens, Tim Claeskens, Johan Vanmarsenille, Jelle Daniels, Thomas Dewil, Evert Purnelle en Dries Matterne.

“LØVE wil Leeuw zeggen in het Deens. Deze naam is gekozen met de link naar de stadsnaam Zoutleeuw toe”, zegt Guy Dumst. “We blijven graag nog wat mysterieus. We kunnen wel al zeggen dat het festival de eerste keer  zal plaatsvinden in het historisch centrum van de stad Zoutleeuw. Dit zal een unieke ervaring en sfeer teweegbrengen. De volgende jaren verhuizen we naar onze nieuwe vaste stek waar we verder kunnen uitgroeien tot een middelgroot festival van ongeveer 5.000 à 6.000 mensen.”

Volgens de organisatoren is er vandaag een leegte voor een bepaalde doelgroep in de regio. “Op die opportuniteit willen wij ons concentreren. Iedereen zal verwonderd zijn welke artiesten er zullen komen optreden. Op 24 mei maken we al enkele namen bekend. Het is ook belangrijk te zeggen dat we samenwerken met de naburige gemeenten om er een topactiviteit van te maken voor onze hele Hagelandse regio.”

4 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • carolien bellis

    Laat het iets moois worden! Stad Zoutleeuw kan zoiets wel aan!

  • Benny Vanrykel

    The Who zijn op toer .

Lees meer