Een gloednieuwe zitbank moest er al aan geloven.
RV Een gloednieuwe zitbank moest er al aan geloven.

Nieuwe zitbank in brand gestoken in het stadspark

Op vraag van de kindergemeenteraad worden er op dit ogenblik een aantal zitbanken en picknicktafels in het stadspark vernieuwd. Maar niet iedereen lijkt dit te appreciëren. “Zij die het nodig achtten om deze week een splinternieuwe tafel in brand te willen steken, kunnen zich altijd melden bij de burgemeester of politie”, klonk het in een berichtje van de stad op Facebook.

“Het is niet de eerste keer dat er een vuurtje wordt gestookt in het stadspark. Twee jaar geleden werd er ook al een zitbank en een vuilbak in brand gestoken, zelfs een holle boom heeft men proberen te doen ontvlammen”, klinkt het bij de stad. “We hebben de laatste tijd heel veel geïnvesteerd in en rond deze site met onder meer speelterreintjes voor alle leeftijden, een skatepark en recent nog een multifunctioneel sportterrein. Ook de vijver werd opnieuw aangelegd.”

Al deze inspanningen moeten geleidelijk de omgeving opwaarderen en zowel de inwoners als toeristen of toevallige voorbijgangers uitnodigen om te komen wandelen of spelen in het park. Ook het fietsknooppuntennetwerk loopt door het stadspark. “We willen met ons ludieke berichtje op sociale media toch wel een bepaald bewustzijn bij de mensen opwekken om misschien toch ook op die manier de sociale controle te verhogen. Er is wel camerabewaking aan het AC Aen den Hoorn en omgeving maar die reikt natuurlijk niet zo ver. In de nabije toekomst zal er nog verder geïnvesteerd worden met onder meer de aanleg van de vestengordel en een Finse piste.”

Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.

Lees meer