Paul Moers stampt nieuwe brocantemarkt uit de grond.
Bollen Paul Moers stampt nieuwe brocantemarkt uit de grond.

Op zoek naar leuke brocantespullen? Paul Moers start met ‘De vrije met’ op site van Groen Actief

In Halle-Booienhoven bij Zoutleeuw is de brocantemarkt ‘de vrije met’ gelanceerd langs de Steenweg 143 op Sint-Truiden. Hier kan je elke zaterdag van 6 tot 13 uur terecht aan tientallen standjes met speciale verzamel-en antiekobjecten. Initiatiefnemer is Paul Moers, die begin 2016 zijn houtverwerkingsbedrijf Groen Actief op deze locatie grotendeels in brand zag opgaan.

Paul Moers is van alle markten thuis. Zo runde hij het fietscafé ’t Skokkelpjaat in de Burgemeesterstraat in Mechelen-Bovelingen, waar jij later de parenclub Clubespe in onderbracht. In 1990 vestigde Paul zich in Halle-Booienhoven, waar hij de schrijnwerkerij Groen Actief begon uit te baten. Toen hij op het punt stond deze firma over te laten, brak er brand uit door een defecte houtkachel. Paul raapte zijn moed bij elkaar en bouwde zijn zaak weer op.

Ideale locatie

Vandaag start Paul met een gloednieuw initiatief op deze site: een brocantemarkt. “Ik ben ervan overtuigd dat er hier in de regio veel belangstelling is voor zo’n markt. Je hebt in Sint-Joris-Winge wel een gekende rommel-en brocantemarkt maar verder zijn er weinig andere initiatieven in die richting. We zijn op 6 april in stilte gestart met deze markt en we merkten meteen al dat er volk op af kwam. De locatie aan de steenweg is natuurlijk ideaal, want je hebt bijzonder veel passage!”

Het terrein van Groen Actief loopt een goed eind naar achteraan, dus er is veel plaats voor standhouders. “Week na week zien we er bijkomen”, zegt Paul. “En die brengen geen rommel mee, hoor. We proberen echt wel selectief te zijn. Hier kan je echt bijzondere items op de kop tikken van handelaars die in antiek en brocante doen uit de regio, zoals De Wensput en Brocante Pascale, die hier wat verderop een zaak hebben, maar ook uit heel België. We zien ook dat er heel wat buitenlandse bezoekers de weg naar onze markt gevonden hebben. Zij exporteren de goederen later vaak naar het buitenland.”

Klein dorp

“De unieke sfeer in de eigentijdse chalets die ingericht zijn als winkel, geeft een heel andere sfeer”, zegt een van de bezoekers. “Je hebt meer het gevoel dat je in een klein dorp zit met houten huisjes, gevuld met een breed aanbod aan antiek en brocante.” 

Geïnteresseerde standhouders kunnen contact opnemen met Paul op het nummer 0495/12.13.17.

Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.

Lees meer