Evi Robert en Anne Frérart hebben veel ambities.
RV Evi Robert en Anne Frérart hebben veel ambities.

Open Vld Zoutleeuw verrast met opvallende kandidaten

Met Evi Robert als absolute verrassing voor Zoutleeuw in Europa en de immer gedreven Anne Frérart op de Vlaamse lijst staat Open Vld Zoutleeuw sterk voor de komende verkiezingen. Na de tegenvallende resultaten van oktober is het tijd om een versnelling hoger te schakelen met het zicht op 2024.

Open Vld Zoutleeuw verloor tijdens de vorige gemeenteraadsverkiezingen van oktober één zetel aan CD&V, die de absolute meerderheid behaalde door daarnaast ook nog eens twee zetels van sp.a en een zetel van N-VA te winnen. “We hebben een lange weg af te leggen om onze stad opnieuw blauw te kleuren zoals dat het geval was in 1982”, vertelt Anne Frérart, negende opvolger Vlaanderen. “Maar we zijn heel erg gedreven. Het feit dat we onze vierde zetel verloren, maakt ons alleen maar ambitieuzer. We willen in 2024 een ommekeer en daarom is het belangrijk dat we er nu al voluit voor gaan bij de Vlaamse, federale en Europese verkiezingen. Alleen van op verschillende niveaus is het mogelijk om de belangen van onze inwoners veilig te stellen. Als enige partij hebben we zelfs iemand op Europees niveau aan boord voor Zoutleeuw.”

Evi Robert, derde opvolger Europa, stond tien jaar aan het hoofd van het magazine Nina bij onze krant. Ze maakte de overstap naar het Europees parlement, waar ze sinds twee jaar werkt op het kabinet van Europees parlementslid Hilde Vautmans. “Daar kon ik met eigen ogen zien hoe de EU werkt, wat het voor ons doet en hoe belangrijk het is om op verschillende niveaus de belangen van de burgers te behartigen. Ik ben ervan overtuigd dat onze gemeente vertegenwoordigers nodig heeft op alle niveaus, want zo maximaliseren we de voordelen voor de Leeuwenaars. Nu het liberalisme een heuse opmars maakt in Europa en óók in Vlaanderen, is de tijd meer dan rijp om er de vruchten van te plukken!”

Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.

Lees meer