5 Paaseierenraap in ‘t Park
Bollen Paaseierenraap in ‘t Park

Paaseieren rapen en de paashaas genezen

In domein het Park in Landen kwamen meer dan 200 kinderen paaseieren rapen. Er was genoeg voor iedereen, want achteraf werd de buit eerlijk verdeeld onder alle aanwezigen. De Paashaas was afwezig bij de eierenraap, die werd achteraf door de kinderen met een toverdrankje gered.

5 Op zoek naar eieren
Bollen Op zoek naar eieren

De jeugddienst had ditmaal niet alleen de ruimte tussen de loodsen, maar ook het gras van domein ’t Park gekozen voor de paaseierenzoektocht in twee leeftijdscategorieën: voor kinderen van 2,5 tot 5 jaar, en voor de 6- tot 9-jarigen. In de verstopte zakjes bevonden zich veel chocolade-eieren. “We hebben gekozen voor een grasveld met bomen en veel schaduw. Alle eitjes waren in de schaduw geplaatst”, aldus Fay McHale van de jeugddienst. Na de paaseierenraap kregen de kinderen nog een theatervoorstelling over magie en samen met de goochelaar werd een drankje bereid om de Paashaas te genezen. Daarna mochten de kinderen nog met de Paashaas op de foto. Schepen voor Jeugd Saartje Ieven (Landers): “Dit is een heel mooi initiatief dat ik met plezier heb voortgezet. Heerlijk al die blije kindergezichtjes. Het is belangrijk dat kinderen gelukkig zijn, en Landen moet een kinderstad worden.”

5 Paaseitjes in chocolade gezocht
Bollen Paaseitjes in chocolade gezocht
5 LANDEN-paaseirenraap
Bollen LANDEN-paaseirenraap
5 LANDEN-paaseirenraap
Bollen LANDEN-paaseirenraap

Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.

Lees meer