De stad Zoutleeuw  en Griet Smeesters zijn blij met de steun van Mooimakers.
RV De stad Zoutleeuw en Griet Smeesters zijn blij met de steun van Mooimakers.

Stad Zoutleeuw geselecteerd voor project Mooimakers

De stad Zoutleeuw diende een projectvoorstel omtrent sluikstorten en zwerfvuil in bij Mooimakers Vlaanderen, een samenwerking tussen OVAM, FostPlus en VVSG. Dat werd nu geselecteerd. 

Roger Mertens (CD&V), schepen van Leefmilieu, mocht samen met de gemeentelijke omgevingsambtenaar milieu Griet Smeesters het voorstel uit de doeken doen tijdens een uitgebreid motivatiegesprek. Uit 22 inzendingen werden zeven projecten geselecteerd, waaronder dit van de stad Zoutleeuw. De stad mag nu rekenen op een individueel coaching traject van drie jaar en een bedrag van 30.000 euro.

“De individuele begeleiding door een coach van Mooimakers en de financiële tussenkomst voor onze afvalprojecten tegen zwerfvuil en sluikstorten omvat een aantal verplicht uit te voeren acties, zoals de aanpak van hotspots van sluikstorten en zwerfvuil, de optimalisatie van onze veegplannen en de deelname aan operatie proper en de handhavingsweek”, zegt schepen Mertens. “En dan willen wij er nog enkele acties aan toevoegen, zoals de opstart van een structurele vrijwilligerswerkingde optimalisatie van een meldingssysteem en de optimalisatie van handhavingsinstrumenten rond zwerfvuil en sluikstorten.” 

Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.

Lees meer