Van rechts naar links: voorzitter Roger Mertens, ondervoorzitter Andy Vandevelde, directeur Martine Vandervelpen, secretaris Leen Arnauts, onafhankelijke Tony Crabbé- onderaan: ondervoorzitter Cathy Stalpaert en penningmeester Stefaan Devos
RV Van rechts naar links: voorzitter Roger Mertens, ondervoorzitter Andy Vandevelde, directeur Martine Vandervelpen, secretaris Leen Arnauts, onafhankelijke Tony Crabbé- onderaan: ondervoorzitter Cathy Stalpaert en penningmeester Stefaan Devos

Storzo mag 30 kaarsjes uitblazen

Vzw Storzo viert haar 30ste verjaardag en start meteen ook met een nieuw bestuur. Dat wordt geleid door Martine Vandervelpen.

Storzo (Scholing, Tewerkstelling, Ondersteuning Regio Zoutleeuw en Omstreken) is actief in het samenwerkingsgebied Zoutleeuw, Kortenaken, Linter en Geetbets. De voorbije jaren bouwde de vzw een aantal dienstverleningen voor gezinnen uit waaronder het Kinderdagverblijf De Kaboutertjes, een dienstenchequesonderneming en het Huis van het Kind. De vzw stelt een 100-tal mensen te werk en kan hiermee op de ene of andere manier diensten verlenen aan ongeveer 1.000 gezinnen.

“Het kinderdagverblijf biedt dagelijks opvang aan 48 kinderen van 0 jaar tot 2,5 jaar en dit alle werkdagen van 6.30 tot 18.30 uur”, zegt Martine. “In deze groepsopvang staat de belevingswereld van het kind heel centraal. Kijk je uit naar een huishoudhulp, een strijkpunt of een nieuwe job, kan je terecht bij de dienstenchequesonderneming. Er staat een team klaar om op zoek te gaan naar de juiste match tussen huishoudhulp en klant. De medewerkers worden ondersteund via coaching en interne opleiding.”

Huis van het KInd

En met het Huis van het Kind wil Storzo iedereen wegwijs maken in het diverse aanbod van kinderopvang en opvoedingsondersteuning. Hier vind je onder meer een lokaal loket kinderopvang, een consultatiebureau van Kind en Gezin, een kinderkledingbank, opvoedings- en gezinsondersteuning, huiswerkbegeleiding en een vrijwilligerswerking.

Op zaterdag 31 augustus kan iedereen de 30ste verjaardag mee komen vieren, van 14 tot 18 uur. Alle Storzo activiteiten worden die dag voorgesteld en er zal heel wat animatie zijn.

Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.

Lees meer