De cd-hoes van het album.
RV De cd-hoes van het album.

Truiense charmezanger Freddy Davis draagt cd op aan door corona overleden vrouw Anita

Truienaar Freddy Swijsen (60) – bekend onder zijn artiestennaam Freddy Davis – verloor dit voorjaar zijn partner Anita aan het coronavirus. Ruim drie maanden later brengt hij zijn nieuw album ‘Ambiance in 't kot’ uit. Hij draagt het album op aan zijn overleden vrouw. 

Anita overleed op 3 april aan de gevolgen van het virus. “Ze was amper 55 jaar", zuchtte Freddy achteraf. “Wat haar is overkomen, wens ik mijn ergste vijand nog niet toe. Ze heeft zonder haar naasten tegen dat virus moeten vechten. Enkel op het einde mochten we bij haar komen. Dat is verschrikkelijk.” 

Omdat Anita altijd een grote fan was van het vrolijke muziekgenre, besloot Freddy toch een plaat vol feest- en fuifnummers te maken. Tijdens de opnames was Anita er een paar keer bij, maar het eindresultaat heeft ze nooit mogen beluisteren. De entourage van Freddy benadrukt bovendien dat de zanger nog steeds doorgaat met optredens vanaf het moment dat dat weer toegelaten is. Achter de schermen wordt alweer gewerkt aan een nieuwe single.

Het nieuwe album is verkrijgbaar via de fanclub van Freddy Davis (via een mailtje naar thoelen.kristien@telenet.be) of via webshop bol.com die de cd in Vlaanderen verdeelt.

Lees meer