De Vinnemarkt keert terug naar het Vinne.
Bollen De Vinnemarkt keert terug naar het Vinne.

Vinne Markt start op 26 april

Op vrijdag 26 april om 15 uur start op de binnenkoer van de Vinnehoeve in Zoutleeuw de Vinnemarkt, een korteketen-markt waar men producten van lokale landbouwers, zoals vlees, brood, taart, kaas, fruit en groenten en wijn kan vinden. Ook op 24 mei, 28 juni, 30 augustus en 27 september is er een Vinnemarkt gepland.

“Eenmaal in de maand, op vrijdagnamiddag is de binnenkoer, van de Vinnehoeve in ons domein een ontmoetingsplaats voor jong en oud, waar men kennis kan maken met lokale producten. Het Vinne zorgt voor randanimatie, zoals muziek van een plaatselijk talent, of een huifkartocht met boerenpaarden”, zegt Ann Schevenels, gedeputeerde voor de Provinciedomeinen. “De Vinnemarkt krijgt steun van de provincie omdat we initiatieven die de afstand tussen teler en consument verkleinen, de zogenaamde korte keten, een warm hart toedragen”, voegt Monique Swinnen, gedeputeerde voor Land- en Tuinbouw, er nog aan toe.

Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.

Lees meer