3 Michael Jackson-lookalike Emmanuel De Reyghere.
PHOTO NEWS Michael Jackson-lookalike Emmanuel De Reyghere.

Bekendste Michael Jackson-imitator: “Ik kijk niet naar die documentaire met misbruikverhalen. Het draait toch maar om geld”

Emmanuel De Reyghere (45) uit Zuienkerke was jarenlang de bekendste Michael Jackson-imitator

“Ze zouden Michael Jackson beter eren voor al het mooie wat hij heeft betekend voor de popmuziek.” Dat vindt Emmanuel De Reyghere (45) uit Zuienkerke, jarenlang ‘s lands bekendste imitator van de ‘King of Pop’. Vorig jaar is Emmanuel ermee gestopt. “Niet omwille van misbruikverhalen, nee. Maar omdat ik stilaan te oud word.” Al sluit hij één laatste optreden, tien jaar na Jacksons dood, niet uit. 

‘Leaving Neverland’, de Amerikaanse documentaire uit 2019, is vanavond te zien op Canvas. Daarin komt het verhaal van twee mannen, Wade Robson en James Safechuck, aan bod. Zij werden naar eigen zeggen in 1993 door Michael Jackson op zijn landgoed Neverland Ranch zouden misbruikt. De reportage is veelbesproken en zet grote vraagtekens achter de naam Michael Jackson. Enkele Canadese radiostations en de Nederlandse regionale omroep NH besloten zelfs voorlopig geen platen van Jackson meer te draaien. De VRT geeft in het vervolg ‘toelichting’ als platen van de ‘King of Pop’ worden gedraaid.

Emmanuel De Reyghere (45), jarenlang de Vlaamse Michael Jackson, kijkt vanavond niét. “Het interesseert me niet", zegt hij. “Michael is straks tien jaar dood. Hij kan zich tegen deze verhalen niet meer verdedigen. Het is alsof ze Walter Capiau weer uit zijn graf zouden halen. Michael Jackson is zijn hele carrière lang geblameerd geweest, maar werd nooit schuldig bevonden.”

Michael Jackson is zijn hele carrière lang geblameerd geweest, maar werd nooit schuldig bevonden

Emmanuel De Reyghere

Of de aantijgingen waar of niet waar zijn, laat De Reyghere in het midden. “Maar het is in elk geval geldklopperij van het zuiverste soort. De producent van de documentaire zal er goed aan verdienen, net als de twee mannen die hun zegje komen doen. Wie zal hun verhalen counteren? Het draait in dit geval alleen maar om geld. Jammer genoeg. Ze zouden Michael Jackson beter eren voor al het mooie wat hij op muzikaal gebied heeft betekend. Ik weet dat het merendeel van de mensen er zo over denkt.”

Moeilijke dancemoves 

Zelf is De Reyghere vorig jaar in alle stilte gestopt met Michael Jackson-imitaties. Hij heeft er 25 jaar van zijn leven aan gewijd. De verhalen over pedofilie en seksueel misbruik hebben met zijn beslissing niks te maken, zegt hij. “Ik ben 45 jaar. Het is stilaan genoeg geweest om die moeilijke dancemoves uit te voeren op een podium. Als ik een show in elkaar steek, dan moet dat kwaliteitsvol zijn. Ik voel dat het fysiek moeilijker wordt en daarom houd ik liever de eer aan mezelf. Ik kies voor een rustiger leven.”

 160 kostuums

De 160 kostuums in de kast blijven er evenwel nog een tijdje zitten. “Ik zou nog graag optreden naar aanleiding van de tiende verjaardag van zijn dood", zegt Emmanuel. “In juli is het zover. Of ik dan effectief de kostuums weer van onder het stof haal? Als ik daar een mooie show kan aan koppelen, waarom niet?”

3 Emmanuel De Reyghere treedt voorlopig niet meer op.
rv Emmanuel De Reyghere treedt voorlopig niet meer op.
3 De Reyghere, op het podium.
rv De Reyghere, op het podium.

Bekijk ook:

6 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.
  • romy verhove

    Gelukkig is hij ervan op de hoogte dat het misbruik verhaal puur en alleen verzonnen is voor sensatiezucht en geld !Wie dit nog gelooft is zoals de kudde naïef en bespeelbaar !Er is tot op de dag van vandaag geen enkel sluitend bewijs ,en dat zal er niet komen ook ,tenzij iemand goed kan printen in FBI stijl....

  • Jeanine Ruiter

    Je zou toch verwachten dat deze meneer op de hoogte zou zijn van het feit dat de twee mannen in die documentaire geen cent ontvangen voor deze biecht. Het gaat dus niet om geld maar om het verhaal van hun misbruik kenbaar te maken.

Lees meer