3 Het clownhuis op wielen met Sarah erbij.
Benny Proot Het clownhuis op wielen met Sarah erbij.

Clownskaravaan komt speciaal voor zieke Sarah (11): “Steun doet deugd”

In basisschool Polderhart in Zuienkerke is maandag ‘het Clownshuis op wielen' aangekomen. Ze brachten een bezoek aan de zieke Sarah (11) in het vijfde leerjaar.

Sarah, wiens familienaam niet wordt meegedeeld, is al ziek sinds half oktober en volgt gedeeltelijk thuisonderwijs via het programma Bednet. Via een webcam in de klas kan ze de lessen mee volgen. Sarah heeft een langdurige chronische ziekte, maar is aan haar herstel bezig. “Ik kom al af en toe eens terug naar school”, vertelt de moedige jongedame uit het vijfde leerjaar. Het Clownshuis werkt nauw samen met de Cliniclowns. Dat is de organisatie die clowns op pad stuurt in ziekenhuizen bij zieke kinderen. “Als ze niet meer in het ziekenhuis zijn, maar al thuis of op school, dan komen de clowns ook even langs", zegt directeur Ingrid Igodt van het Polderhart. “Ze brachten een bezoekje aan de klas van Sarah en namen telkens tien kinderen apart om hen in hun caravan een filmpje te tonen over kinderen die ziek zijn. Het Clownshuis brengt ook tekeningen of bemoedigende boodschappen van medeleerlingen thuis tot bij het ziek kind.” Voor Sarah was het een fijne belevenis. “Deze steun doet zeker deugd. Ik hoop snel weer elke dag naar school te kunnen.”

3 Zuienkerke: clownhuis op wielen
Benny Proot Zuienkerke: clownhuis op wielen
3 Zuienkerke: clownhuis op wielen
Benny Proot Zuienkerke: clownhuis op wielen

Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.

Lees meer