De man stond terecht in de politierechtbank van Brugge.
JHM De man stond terecht in de politierechtbank van Brugge.

Dronken bestuurster kruipt in wagen om sigaretten te halen, maar raakt op terugweg betrokken in ongeval

Een 66-jarige bestuurster uit Zuienkerke moet voor twee jaar lang een alcoholslot installeren in haar wagen, nadat ze vorig jaar dronken rondreed in Vlissegem. M.R. moest zo nodig sigaretten halen in de nachtwinkel, maar raakte op de terugweg betrokken bij een ongeval.

“Het was een stommiteit om in haar wagen te kruipen.” Ook de advocate van M.R. (66) uit Zuienkerke stelde zich dinsdagmorgen vragen bij het gedrag van haar cliënte. Op 29 november vorig jaar had de vrouw meerdere glazen bier op, toen ze vaststelde dat haar sigaretten op waren. Ze besloot toch in haar auto te kruipen en naar de nachtwinkel te rijden. Op de terugweg naar huis liep het echter mis. In de Wenduinesteenweg kon M.R. een wagen die van een parking kwam gereden niet meer ontwijken. Na de botsing stelde de politie vast dat de vrouw 2,58 promille alcohol in haar bloed had. Voor het ongeval werd ze niet vervolgd, aangezien de andere bestuurder voorrang had moeten verlenen. Voor het dronken rijden verscheen ze dinsdagmorgen wél in de Brugse politierechtbank. En dat was niet de eerste keer, want M.R. werd in het verleden al twee keer veroordeeld voor dezelfde feiten. “Ik moet de samenleving beschermen tegen mensen zoals jij”, stelde politierechter Peter Vandamme. Hij legde de vrouw 1.600 euro boete en twee maanden rijverbod op. Nadien moet ze nog eens voor twee jaar lang een alcoholslot installeren in haar wagen.

Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.

Lees meer