3 De leerlingen maakten met de spelers de coolste klasfoto uit hun schoolcarrière.
Regniers De leerlingen maakten met de spelers de coolste klasfoto uit hun schoolcarrière.

Essevee verrast Vrije Basisschool

VOETBALLERS BELONEN SPORTIEVE LEERLINGEN MET MEDAILLES

De leerlingen van de Vrije Basisschool van Zulte hebben gisteren als verrassing de spelers van Zulte Waregem op bezoek gekregen. Sammy Bossut, Timothy Derijck en Davy De fauw bouwden samen met de kinderen een feestje. "We willen jullie belonen, omdat dit zo'n sportieve school is."

Wat doe je als er plots drie profvoetballers op je speelplaats verschijnen? Compleet uit de bol gaan, zo bleek gisteren op de Vrije Basisschool in Zulte. De school kreeg Zulte Waregem-spelers Sammy Bossut, Timothy Derijck en Davy De fauw over de vloer tijdens een verrassingsbezoek. De kinderen lopen elke dag een mijl op school - het project heet 'one mile a day' - en dat vonden ze bij Zulte Waregem zo bijzonder, dat ze de leerlingen persoonlijk kwamen feliciteren.


"We komen de kinderen aanmoedigen om te sporten. Ze zijn hier in Zulte al heel goed bezig", vertelt Bossut. "We feliciteren hen vandaag met de inspanningen die ze dit schooljaar hebben gedaan. Sportief zijn en bewegen is heel belangrijk."

3 De spelers werden overstelpt door handtekeningenjagers.
Regniers De spelers werden overstelpt door handtekeningenjagers.

Groepsknuffel

De keeper van Essevee nam het voortouw en liet de kinderen dansen en springen als een volleerde ceremoniemeester.


"Dat is ook bewegen, hé", knipoogde hij achteraf. De voetballers deelden met de glimlach handtekeningen en medailles uit, al neigde even massahysterie toen De fauw omsingeld werd door tientallen kinderen. "Wij willen een groepsknuffel!", schreeuwden ze in koor. De goedlachse verdediger deed dat maar al te graag. Nadien gingen de spelers nog met elke klas afzonderlijk op de foto. Het levert de kinderen meteen dé origineelste klasfoto uit hun schoolcarrière op.

3 Davy De fauw krijgt een groepsknuffel.
Regniers Davy De fauw krijgt een groepsknuffel.

T-shirt

Directeur Geert De fauw kreeg van de spelers een T-shirt met handtekeningen van de volledige ploeg, dat hij meteen aantrok. De directeur kijkt tevreden terug op een sportief schooljaar. "En zeggen dat het ons eerst tijdverlies leek om de kinderen per dag een mijl te laten lopen", lacht hij. "We hebben al snel gemerkt dat de kinderen na het lopen duidelijk meer geconcentreerd zijn. Hun uithoudingsvermogen is ook verbeterd en dat van de leerkrachten ook trouwens. Niet iedereen loopt een mijl, dat zou voor de kleinsten te zwaar zijn. Maar ook zij bouwen op om die mijl te kunnen lopen."


De kinderen tenslotte, die hadden de namiddag van hun leven. "We herkenden de spelers van Zulte Waregem onmiddellijk", vertelt Mauro Vandemoortele (11). "Natuurlijk zijn we blij. Dit is gewoon super! Of ik ook weet waarom de spelers op bezoek komen? Omdat we veel bewegen en sportief zijn, natuurlijk!"

Lees meer