De leden van Jong Zulte: Pieter Verhalle, Fauve Tack, Natasja De Vos en Delphine Vandenbossche.
RV De leden van Jong Zulte: Pieter Verhalle, Fauve Tack, Natasja De Vos en Delphine Vandenbossche.

Jong Open Zulte wil efficiënte aanpak van verbod op wegwerpbekers

Jong Open Zulte ijvert voor een efficiënte aanpak van het verbod op wegwerpbekers bij evenementen. Dit agendapunt brachten zij aan op de laatste gemeenteraad.

Het verbod op wegwerpbekers, petflessen en blikjes op evenementen treedt in voege vanaf 1 januari 2020. “Omdat we in Zulte heel wat evenementen hebben waar er gebruik gemaakt wordt van wegwerpbekers, is een efficiënte organisatie erg belangrijk”, zegt burgemeester Simon Lagrange (Open Zulte). “Ook IVM is reeds geruime tijd bezig met afvalpreventie bij evenementen en we zullen ook hun expertise aanwenden. Het gemeentebestuur zal in de mate van het mogelijke alle organisatoren van evenementen begeleiden en helpen bij de veranderde wetgeving die er binnenkort aankomt.”

Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.

Lees meer