4 In Harelbeke vind je het werk 'Observatory’ van de Belgische kunstenaar Kevin Trappeniers.
Henk Deleu In Harelbeke vind je het werk 'Observatory’ van de Belgische kunstenaar Kevin Trappeniers.

Leiedal viert 60ste verjaardag met kunstenparcours langs water

Intercommunale Leiedal wordt dit jaar zestig, en dat wordt gevierd met het kunstenparcours Contrei Live doorheen de hele regio. Dat is gratis te bezoeken van 9 juli tot 26 oktober. 

Leiedal nodigt het publiek uit om de streek te verkennen, mee te reflecteren op en over het water en de dialoog aan te gaan over het belang ervan. “Want water wordt steeds meer een kostbaar goed”, zo klinkt het. Zestien kunstenaars en ontwerpers uit binnen- en buitenland maakten de kunstwerken langs het water. Die vormen een mooie mix tussen landschapsarchitectuur, land art, geluidskunst en kinetische installaties en zijn op maat gemaakt van de plek in het landschap of de publieke ruimte.

Je vindt de kunstwerken aan de Leiebrug in Wervik, in de Gavers in Deerlijk, aan het Sint-PIetersbrugje in Moen, in Transfo in Zwevegem, aan de Gaverbeekse Meersen in Waregem, aan de Oude Leiearm in Menen, bij de site Nelca in Lendelede, bij Roterij Sabbe in Kuurne, aan het Vlaspark in Kuurne, bij stadsgroen Ghellinck in Kortrijk, op het Moleneiland in Harelbeke, aan de Scheldemeersen in Avelgem, in het Sint-Arnolduspark in Anzegem, de Verlaagde Leieboorden in Kortrijk, het Groen Lint in Gullegem, en bij de Zwarte Spierebeek in Spiere-Helkijn. Je vindt een overzicht op https://www.contreilive.be.

4 In Kuurne staat een werk van Niels Albers getiteld 'Kom Er Bij’.
Henk Deleu In Kuurne staat een werk van Niels Albers getiteld 'Kom Er Bij’.
4 Vanaf het dak van roterij Sabbe is de artistieke ingreep met de korenbloemen van Esther Kokmeijer in al hun betoverende blauwe pracht het best te zien.
Henk Deleu Vanaf het dak van roterij Sabbe is de artistieke ingreep met de korenbloemen van Esther Kokmeijer in al hun betoverende blauwe pracht het best te zien.
4 'Observatory’ in Harelbeke.
Henk Deleu 'Observatory’ in Harelbeke.

Lees meer