De hoogtebegrenzer in de Leenstraat werd op vrijdag 5 oktober beschadigd.
RV De hoogtebegrenzer in de Leenstraat werd op vrijdag 5 oktober beschadigd.

Nieuwe hoogtebegrenzer Leenstraat al omvergereden

Een trucker heeft vrijdagochtend de nieuwe hoogtebegrenzer in de Leenstraat in Zulte omvergereden. 

De gemeente Zulte plaatste twee weken geleden hoogtebegrenzers in de Leenstraat en de Zonnelaan met als doel het doorgaand vrachtwagenverkeer in de wijk De Piste tegen te houden. 

Oppositieraadslid Sally Cosijns (CD&V) wees er tijdens de gemeenteraad op dat de hoogtebegrenzers gevaarlijk zijn. "De vrachtwagens nemen toch het risico om eronder door te rijden en geregeld botst er een tegen de lat." Vrijdagochtend was het zover. "Ik was aan het fietsen in mijn straat en hoorde plots een luide bonk", zegt een buurtbewoner uit de Beukenlaan. "Toen ik ging kijken vanwaar het geluid kwam, zag ik de lat van de hoogtebegrenzer in het midden van de weg liggen. Er was een vrachtwagen tegen gereden en door de klap is de balk, die met kettingen aan de constructie bevestigd is, afgebroken. Die hoogtebegrenzer levert nog een bijkomend probleem op. Sommige truckers rijden vanuit de Karreweg de Leenstraat in en wanneer ze de hoogtebegrenzer zien, rijden ze ofwel achteruit ofwel draaien ze zich in onze straat, in de Beukenlaan. Dit gaat gepaard met gevaarlijke manoeuvres en komt de verkeersveiligheid van onze straat niet ten goede."

"Er geldt al van oudsher een tonnagebeperking in deze straat", zegt burgemeester Simon Lagrange (Open Zulte). "Dit wordt helaas niet altijd gerespecteerd en deze constructie moet er net voor zorgen dat vrachtwagenchauffeurs niet via de woonwijk rijden. Helaas moeten we vaststellen dat sommigen toch nog hardnekkig blijven proberen en dit incident toont aan dat er een probleem is. We zullen de situatie evalueren. Camerabewaking zou op lange termijn een oplossing kunnen zijn, maar hiervoor moet eerst het nodige budget gevonden worden", besluit de burgemeester.

Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.

Lees meer