Het gemeentehuis van Zulte.
Anthony Statius Het gemeentehuis van Zulte.

Tegen 2030 schakelt Zulte volledig over op ledverlichting

De gemeente Zulte zal tegen 2030 zijn volledige openbare verlichting overschakelen op energiezuinige ledverlichting. Het voorstel werd unaniem goedgekeurd door de gemeenteraad.

Zulte schakelt over op ledverlichting. Dit gebeurt in samenwerking met distributienetbeheerder Fluvius, die de openbare verlichting overneemt. 

“Dit zorgt voor een belangrijke besparing van 40% op ons energieverbruik, onze elektriciteitsfactuur en de bijhorende CO2-uitstoot”, zegt schepen van Patrimonium Sophie Delaere (Open Zulte). “Deze overschakeling kadert ook in de realisatie van het Burgemeestersconvenant. De afgelopen jaren werd op verschillende plaatsen in Zulte de verlichting reeds gedimd of gedoofd. Nu gaan we een stap verder. We stappen in op het aanbod van distributienetbeheerder Fluvius om alle openbare verlichting tegen 2030 te ‘verledden’. Voor de overname ontvangt de gemeente een bedrag van zo’n 266.000 euro.”

Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.

Lees meer