2 In Zutendaal is de nieuwe brug over het Albertkanaal al open voor fietsers en voetgangers.
Mine Dalemans In Zutendaal is de nieuwe brug over het Albertkanaal al open voor fietsers en voetgangers.

Fieters en voetgangers kunnen over verhoogde brug over Albertkanaal in Zutendaal

Fietsers en voetgangers hebben de nieuwe verhoogde brug over het Albertkanaal ingewandeld of gefietst.

De nieuwe brug over het Albertkanaal in Zutendaal is nu 9,19 meter hoog. Gisteren werd ze al geopend voor fietsers en voetgangers. Door de afbraak van de brug in het naburige Eigenbilzen (Bilzen) moeten ze nu omrijden. “Daarom openen we nu al de brug voor de fietsers om de langere omleiding voor hen te beperken”, zegt Liliane Stinissen, woordvoerster van de nv Vlaamse Waterweg.

Schepen van mobiliteit in Zutendaal Dirk Smits was één van de gebruikers van het fietspad op de brug. “De brug oogt esthetisch mooi”, liet hij verstaan. Hij vindt het een goeie zaak voor jongeren die met de fiets naar hun school in Bilzen en Hoeselt rijden. “Ze moeten nu minder lang rondrijden, en sparen tijd uit.”

“Een mooi kunstwerk”, vinden Michel Cauberg, Jean Vanderhaegen en Roger Grauw, drie fervente fietsers uit Maasmechelen. “Het is alleen jammer dat het fietspad nog maar langs één kant van het wegdek op de brug aangelegd is. Bovendien is het nog niet afgewerkt. We moeten nog over een kiezelpad en zelfs kunststoffen matten fietsen.”

Tegen het eind van de maand zal de brug ook voor het gemotoriseerd verkeer opgesteld worden. 

2 Veel wielertoeristen hebben als eersten het fietspad over de nieuwe brug in Zutendaal gebruikt.
Mine Dalemans Veel wielertoeristen hebben als eersten het fietspad over de nieuwe brug in Zutendaal gebruikt.

Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.

Lees meer