Isaura Castermans.
RV Isaura Castermans.

Limburgse verpleegster (30) is jongste coronaslachtoffer: “Sportief, kerngezond en toch gebeurt dit”

De 30-jarige Isaura Castermans is donderdag in het ziekenhuis overleden nadat ze het coronavirus opliep. De ziekte sloeg over op haar hart en dat werd haar fataal. “Geen hartziekte, geen longziekte, ze was gezond", vertellen haar ouders in het VTM-Nieuws.

Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.

De Zutendaalse die recent naar Genk verhuisde, werd dinsdag nog maar ziek. Precies een verkoudheid, en nadien wat ademhalingsproblemen. Toen de crisis in ons land uitbrak, bleef ze zelf heel positief en reageerde ze nog dat het om natuurlijke selectie ging. “Als ik het moet krijgen, is dat maar zo. Ik ben niet bang om te sterven”, had ze gezegd volgens haar ouders. “’Echt waar mama, ik ben niet bang voor de dood’, dat benadrukte ze duidelijk”, vertelt de moeder aan VTM Nieuws.

Maar niemand die durfde denken dat het virus zo ongemeen hard zou toeslaan. Dinsdag voelde ze zich plots ziek worden. “Ik zei tegen haar: ‘Ga naar de dokter en leg uit wat je voelt’. Dat deed ze ook”, vertelt de moeder.

Haar toestand verergerde woensdag en het virus sloeg op haar hart. Ze kreeg enkele aanvallen en haar vriend probeerde haar nog te reanimeren. “We hebben haar nog zien weggebracht worden, maar aan haar kleur zag je dat het niet goed was.”

Kerngezond

Haar vriend zit er helemaal door. En haar ouders kunnen het vooral niet vatten. “Ze heeft nooit longproblemen gehad, en was kerngezond. Ze was sportief, deed aan crossfit, was heel optimistisch en beeldschoon. Het is onwezenlijk. In het ziekenhuis zeiden ze dat het zeker door corona kwam.”

Waar ze het virus heeft opgelopen, weten ze niet. “Isaura zou niet willen dat we hier in een hoekje zouden zitten huilen. Ze werkte in een Genks Woonzorgcentrum maar daar zou alsnog niemand besmet zijn. We hebben geen idee. Isaura had een hart voor oudere mensen en werkte met veel plezier. We hopen dat mensen nog meer respect krijgen voor zorgverleners." 

De uitvaart zal volgende week plaatsvinden, normaal gezien in Zutendaal. 

Lees ook: Waarom een 16-jarige toch sterft aan corona en een 89-jarige het virus overleeft (+)

Lees meer