2 Nederlandse Tv filmt dorp, kerk en landschap van Rozebeke voor de documentaire en filosofisch portret in de reeks MENSCH.
Frank Eeckhout Nederlandse Tv filmt dorp, kerk en landschap van Rozebeke voor de documentaire en filosofisch portret in de reeks MENSCH.

Nederlandse televisie maakt documentaire over het leven en werk van kunstenaar Johan Tahon

In de EO docuserie Sign of the Times Mensch gaan documentairemakers, samen met drie internationaal vermaarde kunstenaars, in een filmische reis op zoek naar wat ons menselijk maakt. Eén van hen is de Zwalmse beeldhouwer Johan Tahon.

De documentaire wordt vanaf half november uitgezonden op NPO 2 en geeft een kijk in het privéleven van Johan Tahon. “Deze week kreeg ik de sleutel van de kerk van Rozebeke. De kerk wordt mijn nieuwe atelier waar ik werk aan een internationaal project dat in 2021 of 2022 zal voorgesteld worden. Mijn eerste werkdag in de kerk is vastgelegd op film. Daarnaast kwam de filmploeg ook beelden schieten in mijn ateliers in Oudenaarde en Sint-Denijs-Boekel terwijl ik er aan het werk was met mijn vrouw Eva. Ook de plaatsing van het 5 meter hoge bronzen beeld op de nieuwe campus van de Universiteit van Brussel komt in beeld’, verklapt de beeldhouwer. 

2 Met filmcrew bij 'De burgers van Calais' van Auguste Rodin in het Museum van Mariemont.
Frank Eeckhout Met filmcrew bij 'De burgers van Calais' van Auguste Rodin in het Museum van Mariemont.

Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.

Lees meer