8 Ann Wauters en burgemeester Marc Doutreluingne onthulden de plaat
Maxime Petit Ann Wauters en burgemeester Marc Doutreluingne onthulden de plaat

Basketballegende Ann Wauters opent Sporthal 2.1. en Speel.

Zwevegem heeft er op korte tijd twee pronkstukken bij. Het oude zwembad onderging op amper zes maanden tijd een ware metamorfose en bestaat nu uit een vernieuwde sporthal die de naam sporthal 2.1. kreeg en een speelparadijs van meer dan 2000 m² dat als Speel. (lees Speelpunt) door het leven gaat. Basketbalster Ann Wauters uit Bellegem opende zaterdagmorgen in het bijzijn van haar zoontje Vince (7) de nieuwe ruimtes officieel. En bij de opening van een sportzaal hoort uiteraard ook een demosessie. Een tiental spelertjes uit de plaatselijke basketbalclub showden hun kunstjes aan hun basketidool. Even een domper op het spektakel toen bleek dat de basketbalring door een technisch defect niet naar beneden kwam maar het euvel werd gelukkig na een tiental minuutjes opgelost. “Naast basketten kun je hier ook tennissen, volleyballen en badmintonnen”, zegt afscheidnemed schepen van Sport Luc Vanassche. “Met deze prachtige realisatie komen we eindelijk tegemoet aan de noden van de sportclubs uit onze gemeente”.

8 In de nieuwe sportzaal kun je volleyballen, basketten, badmintonnen en tennissen.
Maxime Petit In de nieuwe sportzaal kun je volleyballen, basketten, badmintonnen en tennissen.

De verbouwingen kostten 3,5 miljoen euro maar de gemeente hoeft daardoor niet dieper in de geldbuidel te tasten, integendeel. “De werkingssubsidie die we in de toekomst gaan betalen voor dit nieuw project bedraagt minder dan de kosten die we hadden voor het oude zwembadgebouw”, verzekert schepen Vanassche.

Speel. ging zaterdagmorgen open voor het grote publiek en het zoontje van Ann Wauters Vince mocht de speeltuigen als één van de eersten uittesten. Ook toekomstig schepen Raf Deprez waagde zich op de spectaculairste attracties en hij zag en voelde dat het goed was.

8 
De spelers van de lokale sportclubs vormden een erehaag voor Ann Wauters
Maxime Petit De spelers van de lokale sportclubs vormden een erehaag voor Ann Wauters
8 
Ann Wauters tekende het gulden boek
Maxime Petit Ann Wauters tekende het gulden boek
8 
Ann Wauters en zoontje Vince gaven al een basketdemonstratie in de nieuwe sporthal
Maxime Petit Ann Wauters en zoontje Vince gaven al een basketdemonstratie in de nieuwe sporthal
8 
Ann Wauters gaf een demo maar de basketbalring wou toen nog niet naar beneden komen omwille van een technisch probleempje
Maxime Petit Ann Wauters gaf een demo maar de basketbalring wou toen nog niet naar beneden komen omwille van een technisch probleempje
8 
De burgemeester en Ann Wauters knippen hier het lint door
Maxime Petit De burgemeester en Ann Wauters knippen hier het lint door
8 Officiële opening sporthal 2.1. en Speel.
Het zoontje van Ann Wauters Vince mocht de speeltuigen als één van de eersten uittesten. Hij ondervond dat er spectaculaire attracties tussen zitten. Toekomstig schepen Raf Deprez (rechts) leefde zich ook uit aan de klimmuur.
Maxime Petit Officiële opening sporthal 2.1. en Speel. Het zoontje van Ann Wauters Vince mocht de speeltuigen als één van de eersten uittesten. Hij ondervond dat er spectaculaire attracties tussen zitten. Toekomstig schepen Raf Deprez (rechts) leefde zich ook uit aan de klimmuur.

Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.

Lees meer