3 Voedselrijk Zuid-West-Vlaanderen aan het werk in El Dorado in Zwevegem.
Henk Deleu Voedselrijk Zuid-West-Vlaanderen aan het werk in El Dorado in Zwevegem.

Burgers leren vaker kiezen voor korte keten op ‘Streekproef’

Voedselrijk Zuid-West-Vlaanderen heeft in koffiebar El Dorado in Zwevegem ‘Streekproef’ georganiseerd, een avond waarbij Voedselrijk burgers aanmoedigt om zo vaak als moeilijk voor de korte keten te kiezen.

Voedselrijk is een project in samenwerking met de steden Kortrijk en Harelbeke, de gemeenten Avelgem, Lendelede en Zwevegem, de provincie West-Vlaanderen, onderzoeksinstelling Inagro, Leiedal en W13. 

Voedselproductie en consumptie zijn samen verantwoordelijk voor een derde van de door de mens geproduceerde broeikasgassen. Voedselimport kost energie en speelt een belangrijke rol in de nijpende waterproblematiek. Daarom draagt het produceren en kopen van lokaal en seizoensgebonden voedsel een stevig steentje bij aan de klimaatdoelstellingen van een regio. Voedselrijk probeert mensen daarom te stimuleren bewuster om te gaan met voedsel, onder meer via Streekproeven. Op de Streekproef in Zwevegem leerden bezoekers onder meer met lokale en seizoensgebonden ingrediënten koken.

 Op de website voedselrijk.be vind je interessant nieuws rond korte keten, duurzame voeding en activiteiten in de regio.

3 Voedselrijk Zuid-West-Vlaanderen aan het werk in El Dorado in Zwevegem.
Henk Deleu Voedselrijk Zuid-West-Vlaanderen aan het werk in El Dorado in Zwevegem.
3 De bezoekers leerden met lokale en seizoensgebonden ingrediënten koken.
Henk Deleu De bezoekers leerden met lokale en seizoensgebonden ingrediënten koken.

Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.

Lees meer