8 Dirk en Sarah Dupont met de kookpot van Fissler die bekleed is met 270 diamanten.
Henk Deleu Dirk en Sarah Dupont met de kookpot van Fissler die bekleed is met 270 diamanten.

Dupont’s Kookboetiek start nieuw verhaal op De Pluim in Zwevegem

Dirk en Sarah Dupont hebben hun nieuwe zaak ‘Dupont Professional Food Equipment’ officieel geopend op industriezone De Pluim in Zwevegem.

De meeste mensen kennen Dupont’s Kookboetiek als de winkel met professioneel kookmateriaal voor hobby- en beroepskoks. Maar hét belangrijkste artikel van het bedrijf, dat 19 mensen tewerkstelt en een omzet van 9 miljoen euro draait, zijn echter de kunststoffen bewaarbakjes- en schotels die je bij slagers, bakkers en traiteurs ziet liggen.

8 Met 7500 vierkante meter is het perceel er driemaal zo groot als de vroegere locatie in Kortrijk.
Henk Deleu Met 7500 vierkante meter is het perceel er driemaal zo groot als de vroegere locatie in Kortrijk.

Op de voormalige locatie op ’t Hoge in Kortrijk hadden de Duponts al een tijd té weinig plaats om al die activiteiten te kunnen uitbouwen. Na een lange zoektocht naar een geschikte locatie belandden ze op De Pluim in Zwevegem, waar ze nu dus onder de nieuwe naam Dupont Professional Food Equipment’ hun zaak verder zetten.

8 Met 7.500 vierkante meter is het perceel er driemaal zo groot als de vroegere locatie in Kortrijk.
Henk Deleu Met 7.500 vierkante meter is het perceel er driemaal zo groot als de vroegere locatie in Kortrijk.

Kookdemonstraties

Met 7.500 vierkante meter is het perceel er driemaal zo groot als de vroegere locatie in Kortrijk. “Dat biedt ons de mogelijkheid om een nog ruimer assortiment aan professioneel materiaal uit te stallen”, zegt Sarah, sinds kort CEO van het bedrijf. “De troeven van de nieuwe vestiging zijn, naast onze imposante rode inkom, het professionele kookeiland en de gezellige binnentuin die meermaals per jaar zullen gebruikt worden voor workshops, kookdemonstraties en culinaire events voor particulieren en professionals.”

Vader en dochter voelen zich intussen helemaal thuis in Zwevegem. De winkel is ‘officieus’ al een maand open. “En onze omzet is zelfs al hoger dan toen we nog in Kortrijk zaten. De mensen vinden dus echt wel de weg naar ons.” Dirk was lange tijd voorzitter van Unizo Kortrijk, en zelfs nu hij weg is in Kortrijk blijft hij daar actief in het bestuur. “Mijn ervaring kan daar nog wel nuttig zijn’, zegt hij. De politiek, hij was lijsttrekker van Kortrijk Vooruit bij de vorige gemeenteraadsverkiezingen, die zegde hij wel vaarwel. “Ik focus me nu helemaal op de commerce.”

8
Henk Deleu
8 Aan het professionele kookeiland zullen kookdemonstraties gegeven worden.
Henk Deleu Aan het professionele kookeiland zullen kookdemonstraties gegeven worden.
8 De kookpot van Fissler die bekleed is met 270 diamanten.
Henk Deleu De kookpot van Fissler die bekleed is met 270 diamanten.
8
Henk Deleu
8
Henk Deleu

Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.

Lees meer