Het gerechtsgebouw in Kortrijk.
Alexander Haezebrouck Het gerechtsgebouw in Kortrijk.

Man (47) voor rechter na masturberen in struiken met zicht op spelende kinderen

Een 47-jarige man uit Zwevegem moest zich woensdagmorgen op de rechtbank in Kortrijk verantwoorden omdat hij in mei vorig jaar aan het masturberen was in Geluwe. En dat tussen de struiken met uitzicht op twee spelende kinderen in een tuin. Hij riskeert acht maanden gevangenisstraf

De feiten dateren van 26 mei vorig jaar. K. P. (47) ging toen wandelen in Geluwe. “Een moeder had de man opgemerkt en zag dat hij nogal in de buurt van hun woning bleef rondhangen”, pleitte de openbare aanklager. “Ze hield de man daarom een tijdje in de gaten terwijl haar twee kinderen van zeven en tien jaar oud in de tuin aan het spelen waren. Op een gegeven moment zag ze de man op zijn knieën in de struiken zitten terwijl hij zichzelf aan het bevredigen was.” De moeder verwittigde meteen de politie, en de man werd kort daarna opgepakt. In zijn zakken vond de politie een onderbroek en twee zakdoekjes. In zijn eerste verhoren ontkende de man eerst de feiten. Nadien ging K. P. wel over tot bekentenissen. Hij werd in het verleden al twee keer veroordeeld voor openbare zedenschennis. De man betuigde zijn spijt. “Ik weet dat ik moet werken aan mijn probleem en bied mijn excuses aan”, zei de man. “Na die feiten ben ik compleet gecrasht, ik hoop om nog een kans te krijgen.” De man riskeert een gevangenisstraf van acht maanden en een geldboete van 800 euro. Vonnis op 4 september. 

Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.

Lees meer