Doutreluingne is voor de vrije keuze
BELGA Doutreluingne is voor de vrije keuze

Marc Doutreluingne is vóór afschaffing van opkomstplicht: “Nog altijd beter dan proteststemmen”

Burgemeester van Zwevegem Marc Doutreluingne (Lijst Burgemeester) ziet geen graten in de afschaffing van de opkomstplicht. “Ik ben tegen mensen tot iets verplichten, zoals gaan stemmen”, zegt hij. Dat hij als burgemeester kan kiezen tussen de Vlaamse of Belgische sjerp, vindt hij best. “Maar zelf ga ik mijn tricoloresjerp houden.” 

“Van mij mag de opkomstplicht afgeschaft worden”, zegt burgemeester Doutreluingne. “Want ik heb liever dat mensen niet gaan stemmen, omdat ze zich afzijdig willen houden, dan dat ze een proteststem uitbrengen uit frustratie op een extreme partij.” 

Vrije keuze is voor hem belangrijk, daarom is hij ook blij dat hij zijn tricoloresjerp niet per se hoeft af te staan. “Mocht er mij iemand op een dag zeggen dat ik de Belgische sjerp niet meer mag dragen, dan draag ik die toch, tot ze mij die afnemen”, besluit hij.

Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.

Lees meer