2 Mogelijk zal je binnenkort ook in Zwevegem deelfietsen kunnen huren.
David Legreve Mogelijk zal je binnenkort ook in Zwevegem deelfietsen kunnen huren.

Rijden we weldra rond met deelfietsen in Zwevegem?

Het gemeentebestuur van Zwevegem heeft plannen om, naar het voorbeeld van Kortrijk, samen te werken met een firma die deelfietsen aanbiedt. Dat bleek uit een antwoord van schepen Marc Desloovere (sp.a), op een vraag van oppositieraadslid Johan Rollez (N-VA) in de gemeenteraadszitting.

“Er hebben zich al verschillende spelers aangeboden, en we zijn druk bezig met info verzamelen”, antwoordde Desloovere toen Rollez vroeg of het gemeentebestuur een systeem van deelfietsen overwoog in Zwevegem. Helemaal vast staat het nog niet dat de deelfietsen er komen, wist Desloovere. Maar toch zijn er al een aantal knopen doorgehakt. “Als we het systeem uittesten, willen we werken met het ‘back to one’-principe, wat betekent dat gebruikers hun deelfiets achterlaten op vaste plaatsen. Ik erger me zelf blauw als ik in Kortrijk de deelfietsen overal in de stad tegenkom.” De vaste plaatsen waar de fietsen zouden opgehaald en achtergelaten worden zijn de site Transfo, de stationsomgeving, de kerk in het centrum, en ook in de centra van elk van de deelgemeenten van Zwevegem.

2 In Kortrijk kan je nu al deelfietsen huren.
Henk Deleu In Kortrijk kan je nu al deelfietsen huren.

Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.

Lees meer