2 Op site Transfo kan je deze zomer terecht voor coronaproof plezier, dicht bij huis.
Joyce Mesdag Op site Transfo kan je deze zomer terecht voor coronaproof plezier, dicht bij huis.

Transfo Zomert zorgt voor coronaproof vertier

Op de site van de voormalige elektriciteitscentrale Transfo is het programma van Transfo Zomert voorgesteld. De vaste spelers op Transfo slaan daarvoor de handen in elkaar: het artistiek platform Transfolabo, avonturencentrum Oenanthe, escaperoom Plong, Camping Transfo, de Kunstacademie, de circusbrouwers en ‘greeter’ Jan Goemaere. Transfo werd als hotspot aangeduid door Toerisme Leiestreek.

In augustus staat er elke vrijdagavond een concert gepland, onder meer met namen als Flip Kowlier, Mooneye en Yevgueni. Het zomerterras aan de duiktank wordt daarbij telkens the place to be voor die muzikale beleving met vrienden. Vanaf 1 juli kan ingeschreven worden via transfozwevegem.be. Tickets kosten 10 euro, en het aantal plaatsen is beperkt. De kunstacademie zorgt elke zondag om 11 uur voor een muzikaal intermezzo of beklijvende voorleesverhaaltjes voor kinderen. In de uitstalramen van het nieuw Transfogebouw kan je de kunstwerken van de leerlingen bekijken, en ook aan de sokkel van de koeltoren.

Oenanthe en Transfo Duiktank geven sporters de nodige kicks in en rond het water met kajak, touwen- en aquaparcours, mountainbike, urban golf, lasershooting en kub. De circusbrouwers houden het gezellig met fris schuimend bier en degustaties op vrijdag, de circusartiesten van Transfolabo presteren adembenemende stunts op wisselende tijdstippen. Jan Goemaere neemt je elke woensdagnamiddag mee op sleeptouw door de site, op maandag kan je ontsnappen uit Het Werkhuis van Plong.

Voor alles moet vooraf ingeschreven worden, door de coronamaatregelen. Meer info vind je op www.transfozwevegem.be.

2 Op de site van de voormalige elektriciteitscentrale Transfo is het programma van Transfo Zomert voorgesteld
Joyce Mesdag Op de site van de voormalige elektriciteitscentrale Transfo is het programma van Transfo Zomert voorgesteld

Lees meer