Corneel van Oosterweel
BELGA Corneel van Oosterweel

‘Werf van de eeuw’ zet deuren open

Tijdens Open Wervendag op zondag 19 mei staan de werfhekken van de Oosterweelwerven in Zwijndrecht en op Linkeroever open. Al wandelend of fietsend ontdekken de bezoekers dat de werf van de eeuw op snelheid begint te geraken.

Het start- en eindpunt van de wandel- en de drie fietstochten is het terrein Middenvijver. Met een infotent, diverse foodtrucks en originele kinderanimatie is dit het eerste grote Oosterweelevenement.

Bouwheer Lantis wil laten zien dat de werken volop aan de gang zijn. “De eerste schop ging meer dan een jaar geleden in de grond. De aannemer verplaatste intussen heel wat nutsleidingen en legde een netwerk van werfwegen aan”, zegt Luc Hellemans, CEO van Lantis. “Met de fasewissel van medio mei zal de impact op het snelwegverkeer groeien. Wie de E17 en E34 rond Antwerpen gebruikt, zal zich moeten voorbereiden op zijn verplaatsingen. Die boodschap willen we zoveel als mogelijk herhalen. Al is het maar om klaar te zijn voor de zomer van 2020, want dan verwachten we de zwaarste hinder.”

Daarnaast wil Lantis ook duidelijk maken waarom ze deze werken uitvoert.

Aanstaande zondag is de plaats van afspraak terrein Middenvijver op Linkeroever. In het pop-up infopunt vind je alle mogelijke informatie over de Oosterweelwerken. Van hieruit vertrekken ook de diverse wandel- en fietsroutes die halt houden aan de werfzones. Aan elke zone ontdekken de bezoekers wat er precies gebeurt en hoe de werken zullen bijdragen aan een meer aangename en meer leefbare omgeving.

Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.

Lees meer