vzw Living For Others

2.000 euro voor noodhulp aan slachtoffers van cycloon in Mozambique

De gemeente Zwijndrecht heeft een bedrag van 2.000 euro overgemaakt voor noodhulp aan de slachtoffers van de cycloon Idai. In maart bracht die zware verwoestingen toe in Mozambique, Malawi en Zimbabwe.

De precieze omvang van de menselijke tol en de aangerichte schade is nog niet duidelijk, maar het staat wel vast dat het een enorme ramp betreft die naar schatting 2,5 miljoen mensen raakt, waaronder vele kinderen. De zeven lidorganisaties van het Consortium 12-12 bieden ter plaatse hulp aan de getroffen bevolking, maar betreuren dat de publieke aandacht heel beperkt is. Ze doen allen een oproep voor fondsen.

De leden van de Derdewereldraad Zwijndrecht werden per mail geraadpleegd en alle leden gaven een positief advies om een schijf noodhulp te voorzien voor Mozambique te verdelen onder de zeven leden van het Consortium 1212.

Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.

Lees meer