51-jarige man die vader slaat opgesloten in de cel

De 51-jarige man die maandagmiddag door het Speciaal Interventie Eskadron (SIE) van de politie is gearresteerd in zijn flat aan het Kaaiplein in Burcht, is door de onderzoeksrechter aangehouden en overgebracht naar de gevangenis. De opgepakte man, die bij zijn ouders inwoont, kampt met een drankprobleem.

Maandagmiddag kreeg de 51-jarige man ruzie met zijn vader. De bejaarde man moest enkele rake klappen incasseren en riep daarop de hulp in van de politie. De 51-jarige zoon verzamelt wapens, voornamelijk messen, maar ook oude zwaarden en zelfs een kruisboog. Zijn verzameling is al eens in beslag genomen. De politie wou daarom geen risico's nemen. Het Snelle Interventie Team (SRT) uit Antwerpen was als eerste ter plaatse en beveiligde de situatie voor de omwonenden. Daarna namen onderhandelaars van het Speciaal Interventie Eskadron (SIE) de fakkel over om met de man een gesprek aan te gaan. Dat had resultaat, want hij gaf vrijwillig over. Er zijn uiteindelijk geen wapens aangetroffen.


De onderzoeksrechter liet de man dinsdag naar de gevangenis overbrengen. Hij wordt beticht van intrafamiliaal geweld. Vorig jaar had hij rond de jaarwisseling al eens heisa veroorzaakt en zijn televisie door het raam naar buiten gesmeten. De man is ook al voor de rechtbank verschenen omdat hij zijn ouders te lijf was gegaan en de inboedel van de woning kort en klein had geslagen. Toen kreeg hij een straf met probatie-uitstel, op voorwaarde dat hij zich zou laten behandelen voor zijn drankzucht. (PKM/PLA)

Lees meer