4 Een dronken chauffeur ramde de betonblokken op de middenberm van de Krijgsbaan.
Kristof Pieters Een dronken chauffeur ramde de betonblokken op de middenberm van de Krijgsbaan.

Brandweerman gewond bij ongeval met dronken chauffeur

Op de Krijgsbaan in Zwijndrecht is dinsdagavond een vrijwillig brandweerman uit Kruibeke gewond geraakt bij een ongeval. Hij botste op een betonblok dat was weggeslingerd na een aanrijding door een dronken chauffeur.

De man was op weg naar zijn werk. Toen hij komende van de Krijgsbaan de E17 richting Antwerpen wou oprijden, liep het mis. De bestuurder van een Volkswagen Touareg, die de afrit van de E17 komende van Gent nam, maakte een zware inschattingsfout. Hij ramde op de Krijgsbaan twee zware betonblokken. Een daarvan werd door de hevige klap weggeslingerd en raakte een Opel Astra die net passeerde. De brandweerman uit Kruibeke reed met zijn Peugeot Expert achter de Opel en kon het betonblok niet meer ontwijken en reed er vol op in. Daarbij liep de man verwondingen op. Hij werd door de ziekenwagen voor verzorging naar het ziekenhuis overgebracht. De bestuurder van de Opel, een man uit Zwijndrecht raakte niet gewond. De bestuurder die het ongeval veroorzaakte, een man uit ’s Gravenwezel, bleef eveneens ongedeerd. De man legde wel een positieve ademtest af.

4 Een vrijwillig brandweerman uit Kruibeke reed op de brokstukken in.
Kristof Pieters Een vrijwillig brandweerman uit Kruibeke reed op de brokstukken in.
4 De betonblokken staan op de gearceerde middenberm bovenop het viaduct over de E17.
Kristof Pieters De betonblokken staan op de gearceerde middenberm bovenop het viaduct over de E17.
4
Kristof Pieters

Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.

Lees meer