3 De bomen moesten gerooid worden omdat ze kaprijp waren en er een risico bestond voor de woningen in de buurt.
Kristof Pieters De bomen moesten gerooid worden omdat ze kaprijp waren en er een risico bestond voor de woningen in de buurt.

Commotie over gekapte bomen in ’t Dammeke

In Burcht is heel wat commotie ontstaan na de kap van vijf hoge canadapopulieren in ‘t Dammeke, een fiets- en wandelpad dat de Kloosterstraat met de Dorpstraat verbindt. De gemeente liet de bomen verwijderen omdat ze kaprijp waren en een gevaar betekenden voor de nabijgelegen woningen in de Dokter Robert Clarastraat.

Tijdens de storm van 10 maart waaide een canadapopulier om. De 25-meter hoge boom kwam in de tuin van een woning terecht en miste de woning zelf op een haar na. Vorige week werden de vijf resterende bomen gerooid, maar dat leidde op sociale media tot heel wat protest van bewoners. “Na de massale kap van bomen langs de E17 gaan ze de weinige bomen die in het al sterk verstedelijkte dorpscentrum van Burcht staan ook nog verwijderen”, klinkt het misnoegd. De gemeente liet echter al weten dat er zeker nieuwe bomen aangeplant zullen worden.

3
Kristof Pieters
3
Kristof Pieters

1 reactie

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.
  • ronny van der velde

    Wij hebben een groene burgemeester maar daar merken we hier niets van. Elke boom dat hij tegen komt gaat eraan. Er is de laatste 6 jaar nog nooit zoveel groen verloren gegaan en ik denk niet dat hij van plan is dit te veranderen. Integendeel.

Lees meer