Kristof Pieters

Fasewissel Oosterweelwerken E17 opnieuw uitgesteld

De weersomstandigheden voor het komende weekend zijn opnieuw ongustig waardoor de aangekondigde fasewissel op de E17 tussen Kruibeke en Zwijndrecht niet kan doorgaan. Bij nat wegdek is het niet mogelijk om de lijnen te schilderen die nodig zijn om de aangepaste verkeerssituatie duidelijk te maken.

Omdat er vanaf maandag beter weer verwacht wordt, zullen de werkzaamheden richting Gent aanstaande maandag- en dinsdagnacht (13 en 14 mei) plaatsvinden. De wissel richting Antwerpen zal doorgaan op vrijdag- en zaterdagnacht (17 en 18 mei). Ten laatste op maandagochtend 20 mei rijdt het verkeer dan in beide richtingen over de aangepaste rijstroken. Dit alles onder voorbehoud van de weersomstandigheden.

“De werkzaamheden richting Gent kunnen we veilig op twee weeknachten afronden, zonder dat we de ochtendspits hypothekeren” zegt Annik Dirkx, woordvoerder bij Lantis. “Dit is echter niet het geval voor de werkzaamheden richting Antwerpen. Hier moeten we de dynamische verkeerssignalisatie boven de rijstroken verplaatsen en dit vraagt meer tijd. Door de werkzaamheden op te splitsen maken we optimaal gebruik van het goede weer en beperken we verdere vertragingen in de uitvoering van het project” besluit Dirkx.

Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.

Lees meer