Tot nog toe werd er enkel in de zijbermen gewerkt maar dat verandert vanaf 10 mei.
Kristof Pieters Tot nog toe werd er enkel in de zijbermen gewerkt maar dat verandert vanaf 10 mei.

Fasewissel Oosterweelwerken met week uitgesteld

Door de slechte weersvoorspellingen voor komend weekend wordt de fasewissel van de Oosterweelwerken op de E17 uitgesteld naar het weekend van 10 tot 13 mei. Bij nat wegdek is het niet mogelijk om de lijnen te schilderen die nodig zijn om de aangepaste verkeerssituatie duidelijk te maken. Dit betekent ook dat fase 2 niet zoals aangekondigd zal beginnen op 6 mei en er aan de verkeerssituatie op de E17 voorlopig niets verandert.

Op de E17 wordt momenteel gewerkt tussen Kruibeke en Zwijndrecht. De omzetting van fase 1B naar fase 2A zal gebeuren in het weekend van 10 tot 13 mei. De werken verhuizen dan van de zijbermen naar de middenberm. Deze middenberm wordt vernieuwd en de tijdelijke portieken van de dynamische verkeersborden worden aangelegd. Door deze werken wordt, in beide rijrichtingen, de linkerrijstrook ingenomen. Door de pechstrook als rijstrook te gebruiken, wordt het totaal aantal rijstroken behouden. Er zijn op geregelde afstand wel pechhavens.

De aannemer begint op vrijdag 10 mei om 21 uur met het klaarzetten van alle signalisatie. In de nacht van vrijdag op zaterdag wordt de oprit in Kruibeke - rijrichting Gent - gedurende enkele uren afgesloten. Er is een omleiding via complex 17 Zwijndrecht.

Tijdens deze fasewissel worden de wegmarkeringen en dynamische verkeerssignalisatie aangepast en worden scheidingsblokken en antizichtschermen geplaatst tussen de rijbaan en de werf. Hou tijdens het weekend rekening met een verminderd aantal en versmalde rijstroken. Ook zijn in de werfzone verschillende snelheidsbeperkingen van kracht.

Vanaf 8 juli verhuist de werf terug naar de zijbermen. Deze werkzaamheden zijn begin maart al begonnen. Op de noordzijde van de E17 (rijrichting Gent) worden de zijbermen voorbereid op de plaatsing van geluidsschermen van 8 meter hoog. Op de zuidzijde (rijrichting Antwerpen) vinden grondwerken plaats.

Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.

Lees meer