Birgit S.
belga - rv Birgit S.

Gangsterliefje (20) bij wie wapenarsenaal werd gevonden, blijft in de cel

De raadkamer wilde Birgit S. met een enkelband naar huis sturen, maar het parket tekende beroep aan

Birgit S. (20) uit Zwijndrecht, bij wie afgelopen weekend een wapenarsenaal werd aangetroffen, blijft in de cel. De raadkamer wilde haar vrijdag met een enkelband naar huis sturen, maar het parket tekende beroep aan tegen die beslissing.

Birgit S. had had in de nacht van 20 april naar de hulpdiensten gebeld, nadat ze zichzelf in de voet zou hebben geschoten in een flat aan de Verbrandendijk in Zwijndrecht. Tot grote verbazing van de politie werd in de woning een grote hoeveelheid cash geld, een handgranaat en munitie aangetroffen.

De huiszoeking werd onmiddellijk afgebroken en de ontmijningsdienst DOVO werd ter plaatse geroepen om de granaat onschadelijk te maken. Nadien werd de huiszoeking voortgezet en werden een aantal kilo’s cocaïne, ontstekingsmechanismen, acht granaten, munitie, explosieven en vier operationele vuurwapens aangetroffen.

Elektronisch toezicht

De bewoonster werd zaterdag geopereerd en een dag later aangehouden op verdenking van inbreuken op de wapenwetgeving en deelname aan een criminele organisatie. De raadkamer wilde haar vrijdag onder elektronisch toezicht plaatsen, zodat ze haar voorhechtenis daar kan uitzitten in plaats van in de gevangenis, maar het parket tekende meteen beroep aan. De vrouw verschijnt nu binnen de vijftien dagen voor de kamer van inbeschuldigingstelling die zich over haar verdere aanhouding zal buigen. De advocate van de vrouw wilde vrijdag geen commentaar kwijt.

Dinsdag verschijnt Moufdi R. (27) uit Merksem, de vriend van Birgit S. die zich woensdag bij de politie aanbood, voor de raadkamer. De twintiger, die in het verleden al veroordeeld werd voor drugs- en wapenbezit, is eveneens aangehouden voor inbreuken op de wapenwetgeving en deelname aan een criminele organisatie. Voorlopig zwijgt hij in alle talen over wat er in het appartement werd aangetroffen.

Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.

Lees meer