3 Na een rondje lopen bleek de hitte onhoudbaar en werd beslist het evenement af te blazen.
Kristof Pieters Na een rondje lopen bleek de hitte onhoudbaar en werd beslist het evenement af te blazen.

Ineos moet Run for Fun afgeblazen door hitte

Op de atletiekpiste van ZWAT in Burcht vond dinsdag een Run for Fun plaats, een initiatief van chemiebedrijf Ineos. De firma had alle scholieren uit de gemeente uitgenodigd voor een loopevenement met Tia Hellebaut maar door de loodzware hitte werd beslist om het na een uur af te blazen.

Run for Fun is een wereldwijde campagne van Ineos, bedoeld om jongeren aan te zetten tot meer sport en een gezonde levensstijl. De vestiging in Zwijndrecht had alle basisscholen dinsdag uitgenodigd voor een looptraining op de atletiekpiste. “Na een uurtje is wijselijk beslist om alles af te blazen”, zegt Wim Van Ranst, directeur van basisschool Sint-Martinus. “De gezondheid primeert en bij zo’n hitte is het eigenlijk niet verantwoord om grote inspanningen te leveren. Er was wel een vernevelinginstallatie geplaatst en extra drinkwater voorzien maar dan nog was dit onvoldoende. De atletiekpiste heeft immers geen schaduwplekjes waar de jongeren verkoeling konden vinden.”

3
Kristof Pieters
3
Kristof Pieters

2 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.
  • Alois Cocquyt

    Beste Mateo, Het is je waarschijnlijk ontgaan maar ze geven reeds enkele dagen code orange met het weer VERMIJD zware inspanning . Ook de beloofde extra maatregelen die genomen zou worden waren van gebakken lucht ! Niks van verneveling op 4 kleine tentjes na om daar met zijn alle als sardientjes in blik onder te zitten . Gewoon een verstandige beslissing genomen in het belang van de kinderen . De veiligheid van de kinderen staat boven de inzet van de sponser.

  • Matteo Arthur Coppens

    Ik vind het echter wel jammer dat de kinderen die wel heel graag een beetje wouden lopen op hun eigen tempo niet mochten lopen van de leerkrachten en directie, zo erg zelf dat ze dreigen met straffen te geven aan de kinderen die wel wouden lopen. Wim van Ranst heeft ons tevens geen kans te geven om de activiteit aan te passen, hij was te druk bezig met de stoken tussen de andere scholen. De middag was anders wel heel tof met de scholen van Kruibeke en Melsele, met aangepaste activiteiten.

Lees meer