Het keukenteam trakteerde zichzelf op taart naar aanleiding van het behalen van het Smiley-kwaliteitslabel.
Kristof Pieters Het keukenteam trakteerde zichzelf op taart naar aanleiding van het behalen van het Smiley-kwaliteitslabel.

Kwaliteit hoog op het menu in woonzorgcentrum Craeyenhof

Het keukenteam van het WZC Craeyenhof in Zwijndrecht heeft zijn eerste Smiley binnengehaald van het Federaal Agentschap voor de Veiligheid van de Voedselketen (FAVV). Elke dag koken ze gemiddeld 150 verse warme maaltijden die opgediend worden aan de bewoners en bezoekers van Craeyenhof en in het dienstencentrum Houtmere.

Keukenverantwoordelijke Koen kwam eind 2017 op de wekelijkse stafvergadering af met het idee om een Smiley te behalen als kwaliteitsproject in het woonzorgcentrum. De Smiley wordt door het FAVV uitgereikt als het volledige keukengebeuren van de binnenkomende groentjes en patatjes tot en met de afwas aan de strengste hygiëne- en kwaliteitseisen voldoet. Men krijgt het label pas na een grondige externe doorlichting door een onafhankelijk auditbureau.

Het Smiley-project kreeg groen licht in maart 2018 van de directie en het OCMW. “Het was een groot project; de lijst met alle items waaraan we moesten voldoen was best wel lang”, zegt Koen. “Op een teamvergadering hebben we het project toegelicht en iedereen heeft zelf een onderwerp mogen kiezen om individueel of in groep uit te werken. Zo was iedereen mee met het Smiley-verhaal. Zo werd het ook een goede teambuilding. En dat is ook nodig, want anders lukt het je niet.”

Tijd om op hun lauweren te gaan rusten, is er niet. “Na drie jaar volgt immers terug een test. Kwaliteit staat hier dus elke dag hoog op het menu”, besluit het trotse keukenteam.

1 reactie

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.
  • Renate Firnkes

    Van harte proficiat met de behaalde erkenning! Niet te verwonderen want dat hebben jullie dubbel en dik verdiend! De gerechten zijn steeds lekker en verzorgd en het personeel werkt hygienisch en is competent en vriendelijk.

Lees meer