5 Er vielen geen gewonden bij het ongeval maar er was wel een grote ravage.
Kristof Pieters Er vielen geen gewonden bij het ongeval maar er was wel een grote ravage.

Ongeval met vrachtwagens in Kennedytunnel zorgt voor chaos op de weg

Een zware aanrijding tussen twee vrachtwagens in de Kennedytunnel heeft het verkeer in een groot deel van het Waasland dinsdagmiddag volledig lam gelegd. De wachttijden liepen op tot meer dan twee uur.

Om iets voor 14 uur botsten midden in de tunnel richting Nederland twee Nederlandse vrachtwagens op elkaar. Dat was het gevolg van een bruusk manoeuvre van een ander voertuig waardoor één van de betrokken trucks moest uitwijken. Een stevige botsing was het gevolg. Er vielen geen gewonden maar de twee vrachtwagens zaten door de impact in elkaar vastgehaakt wat de takeling flink bemoeilijkte. De laadbrug van een van de voertuigen brak af en kwam midden op de weg terecht, net als een hele hoop brokstukken, glas en olie.

Het verkeer kon een hele tijd maar moeilijk langs het ongeval passeren waardoor de files zeer snel aangroeiden. Op de E17 en op de E34 richting Antwerpen kwam het verkeer bijna volledig tot stilstand met wachttijden van ruim twee uur. De Liefkenshoektunnel, die tolvrij gemaakt werd, bood maar weinig soelaas, want ook op de R2 slibde het verkeer al snel volledig dicht.

Ook ongeval in Beverentunnel

Bovendien gebeurde er om iets over drie ook in de Beverentunnel richting Stabroek een ongeval met drie vrachtwagens waardoor er ook daar slechts één rijstrook meer vrij was. Om 16.15 uur werd de rijbaan in de Kennedytunnel weer volledig vrijgegeven, maar op dat moment was de avondspits reeds begonnen. Omdat vele bestuurders de files probeerden te omzeilen verliep ook het verkeer op heel wat lokale wegen erg moeizaam.

5
Kristof Pieters
5
Kristof Pieters
5
Kristof Pieters
5
Kristof Pieters

2 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.
  • René Mortelmans

    Wanneer een maximum snelheid van 70 km van voor het sportpaleis tot voorbij de Kennedytunnel. Als men zich als bestuurder aan de opgelegde snelheid houdt dan komen de vrachtwagens tot op één meter van uw koffer rijden om u te intimideren. Door deze maatregel zullen vele ongevallen vermeden kunnen worden. Maar dan wel efficiënte controle op de snelheid. René Mortelmans

  • Kris luckx

    Vrachtwagen op 2de én 3de rijvak... Ben ik de enige die dat abnormaal vindt...?

Lees meer