André Van de Vyver mocht donderdag de eerste sticker aankopen van de lokale afdeling van het Rode Kruis.
Kristof Pieters André Van de Vyver mocht donderdag de eerste sticker aankopen van de lokale afdeling van het Rode Kruis.

Rode Kruis brengt eerste sticker aan de man bij burgemeester

Vanaf vandaag is het weer zover: nog tot en met donderdag 9 mei vatten de vrijwilligers van het Rode Kruis opnieuw post op kruispunten en parkings voor de jaarlijkse stickerverkoop. In Zwijndrecht mocht burgemeester André Van de Vyver (Groen) het eerste exemplaar aankopen.

“De opbrengst van de stickeractie gaat integraal naar onze lokale afdeling”, zegt waarnemend voorzitter Marc Anthonis. “We kunnen de middelen goed gebruiken want tegen 2021 moet iedereen een nieuw uniform krijgen. Daarnaast hebben we de inkomsten nodig voor onze gewone werking en voor de verzekering van de vrijwilligers en onze auto’s.” Gelukkig kan het Rode Kruis nog altijd op heel wat sympathie rekenen bij de bevolking. “De mensen gaan ons onder meer vinden aan de hypermarkt Carrefour en uiteraard ook in de Statiestraat”, vult Kevin Sterkens aan. Nieuw dit jaar is de mogelijkheid om stickers online aan te kopen. Handig voor wie geen geld op zak heeft. De vrijwilligers geven dan een flyer met daarop het adres van koopdesticker.be. De stickers staan dit jaar in het teken van de Playmobil-figuurtjes.

Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.

Lees meer