thinkstock

Slachtoffer weert minutenlang messteken af met skateboard: dader krijgt drie jaar cel

Benjamin V. uit Haasdonk, die zijn vroegere vriend aanviel met een mes eind 2017, is door de Dendermondse rechter veroordeeld tot een gevangenisstraf van drie jaar, waarvan de helft met uitstel. Slachtoffer Giovanni G. verdedigde zich tien minuten lang tegen de mesaanval met zijn skateboard. Daarmee kon hij steken afwenden, maar kon niet voorkomen dat hij geraakt werd in het been en de borst.

Benjamin V. en Giovanni G. waren jarenlang vrienden geweest, maar van die band schiet ondertussen niets meer over. Er waren al een tijd spanningen, toen in november 2017 Giovanni wilde weten waarom V. zijn XBox vernield had. Toen hij zijn vroegere vriend zag fietsen, besloot Giovanni hem aan te spreken. Alleen liep dat volledig uit de hand.

V. haalde een mes boven en viel Giovanni aan. “Als een razende kwam hij met een mes in de hand op mijn cliënt afgelopen”, vertelde de advocaat van Giovanni G. tijdens het proces. “G. verdedigde zich met zijn skateboard. Minutenlang weerde hij daarmee heel wat messteken af. Hij is door het oog van de naald gekropen bij deze zware aanval. Uiteindelijk werd hij toch geraakt in het been en de borststreek. Hij is nu nog altijd in behandeling om de feiten te boven te komen. Dat hij ondertussen V. in de buurt waar hij woont nog te pas en te onpas ziet opduiken, vindt hij erg beangstigend.”

Volgens de openbaar aanklager ging het om een “uiterst agressieve uitbarsting” en vocht het slachtoffer voor zijn leven. V. bleek op de dag van de feiten overigen niet alleen een mes bij zich te hebben. In zijn rugzak zat nog een mes. Veel schuldinzicht leek de beklaagde alleszins niet te hebben. Tijdens zijn proces stond hij maar wat zijn schouders op te halen . “Ik weet niet waarom ik G. aangevallen heb”, klonk het. “Ik had dat mes gewoon altijd op zak. Om boterhammen te smeren.” Op de opmerking van de rechter dat een mes van 17 centimeter wel lang is om boterhammen te smeren, klonk alleen een zucht.

V. kreeg nu van de rechter voorwaarden opgelegd. Zo moet hij een ambulante behandeling volgen in het kader van zijn agressieproblematiek. Bovendien kreeg hij een contactverbod met Giovanni G. opgelegd.

Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.

Lees meer