Photo News

Speed pedelec geflitst in zone 30

De politie van Zwijndrecht heeft voor de eerste maal een fietser geflitst. Het ging om een speed pedelec die iets te snel door de zone 30 in de Fortlaan reed.

In het kader van het maandthema ‘fietsstraat’ voerde de verkeersdienst van de politie Zwijndrecht een snelheidscontrole uit in de Fortlaan waar de snelheid beperkt is tot 30 km/uur. Van de 120 gecontroleerde voertuigen reden er 26 te snel. Het snelst gemeten voertuig reed 63 km/uur. Een speed pedelec reed eveneens te snel. De politie benadrukt dat ook zij zich aan de maximum snelheid van 30 km/uur moeten houden. Een speed pedelec kan een snelheid halen tot 45 km/uur en moet daarom voorzien worden van een nummerplaat. Als zo’n speedbike dan geflitst wordt, krijgt de overtreder net als een bromfietser een voorstel tot minnelijke schikking in de bus.

8 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.
  • Thierry Van de Langeryt

    Fortlaan is een veel te brede straat om fietsstraat te zijn...Een fietsstraat heeft nut in straten waar geen 2 voertuigen mekaar kunnen kruisen en dus de voertuigen zelfs niet de kans krijgen om fietsers in te halen...

  • eddy verhas

    Zo hoort het!!!

Lees meer